Головна Новини Суспільство події Українцям продають фальсифікат молока: які небезпечні речовини додають до продукції
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям продають фальсифікат молока: які небезпечні речовини додають до продукції

До молока можуть додавати навіть і перероблений курячий жир і гідрогенізовані жири

8 червня 2021, 13:10
Поділіться публікацією:

В Україні поширюється фальсифіковане молоко, в яке додають соду, антибіотики, а також миючі засоби. В деякому молоці молочного жиру взагалі немає, при цьому на смак таку продукцію визначити вкрай складно. Про це виданню OBOZREVAТEL розповіла Голова правління ГО "Споживча довіра" Олена Куликова.

Українцям продають фальсифікат молока: які небезпечні речовини додають до продукції

Фальсифікат молока - фото з відкритих джерел

Фахівець відзначає, що нерідко молочні жири в молоко замінюють рослинними. Це, на думку експерта, не завдає сильної шкоди здоров'ю, але в молоко можуть додавати й інші речовини:

"Коли молоко приймають на виробництво, на молочний комбінат, його перевіряють на рівень жирності. Щоб рівень був достатнім, в молоко, яке розбавляється водою, постачальники можуть додавати миючі засоби та соду. Ці речовини вступають в хімічну реакцію і таким чином апарати показують більш високу жирність", — заявила Куликова.

Експерт також відзначила, що до молока можуть додавати навіть і перероблений курячий жир і навіть гідрогенізовані жири (трансжири), які є небезпечними не лише для здоров'я, а й для життя людини.

Олена Куликова також підкреслила, що фальсифіковану продукцію найчастіше можна зустріти у недобросовісних виробників. Таке молоко, ймовірно, не буде відрізнятися від продукту без додавання небезпечних речовин. Визначити фальсифікат можна тільки в лабораторних умовах.

Раніше портал "Коментарі" писав, що то масло використовується практично в кожній українській хаті. Бутерброди, випічка або інші кулінарні ідеї не можуть обійтися без цього продукту. Однак по-справжньому якісного масла на вітчизняних прилавках знайдеться не більше 30% від загальної кількості товару. Фахівці розповіли, як відрізнити підробку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини