Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
В Україні поширюється фальсифіковане молоко, в яке додають соду, антибіотики, а також миючі засоби. В деякому молоці молочного жиру взагалі немає, при цьому на смак таку продукцію визначити вкрай складно. Про це виданню OBOZREVAТEL розповіла Голова правління ГО "Споживча довіра" Олена Куликова.
Фальсифікат молока - фото з відкритих джерел
Фахівець відзначає, що нерідко молочні жири в молоко замінюють рослинними. Це, на думку експерта, не завдає сильної шкоди здоров'ю, але в молоко можуть додавати й інші речовини:
Експерт також відзначила, що до молока можуть додавати навіть і перероблений курячий жир і навіть гідрогенізовані жири (трансжири), які є небезпечними не лише для здоров'я, а й для життя людини.
Олена Куликова також підкреслила, що фальсифіковану продукцію найчастіше можна зустріти у недобросовісних виробників. Таке молоко, ймовірно, не буде відрізнятися від продукту без додавання небезпечних речовин. Визначити фальсифікат можна тільки в лабораторних умовах.
Раніше портал "Коментарі" писав, що то масло використовується практично в кожній українській хаті. Бутерброди, випічка або інші кулінарні ідеї не можуть обійтися без цього продукту. Однак по-справжньому якісного масла на вітчизняних прилавках знайдеться не більше 30% від загальної кількості товару. Фахівці розповіли, як відрізнити підробку.
Новини