Головна Новини Суспільство події Коронавірус в Україні: за добу зафіксували майже 700 випадків
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус в Україні: за добу зафіксували майже 700 випадків

Найбільшу кількість підтверджених випадків зафіксували у Києві

15 серпня 2021, 09:01
Поділіться публікацією:

В Україні за минулу добу, в суботу, 14 серпня, підтвердили 695 нових випадків зараження коронавірусом. Серед них — інфіковані 50 дітей і п'ять медичних працівників.

Коронавірус в Україні: за добу зафіксували майже 700 випадків

Коронавірус: перевірили методом ПЛР 15 456 осіб. Фото: pexels

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я

Найбільшу кількість підтверджених випадків зафіксували у Києві, (87), Івано-Франківській (60), Одеській (59), Дніпропетровській (58) та Харківської (53) областях.

Коронавірус перевірили методом ПЛР — 15 456 осіб, методом ІФА — 2494 особи, експрес-тестами — 12 848 осіб.

За весь час пандемії коронавірусу в Україні заразилися 2 265 912 осіб, а померло 53 255 осіб.

Як писали "Коментарі", коронавірус поступово мутує, з'являються нові небезпечні штами, які інфікують населення. Зараз в Україні набирає обертів новий штам "Дельта", якого побоюються навіть лікарі. За словами головного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, в країні кількість випадків інфікування "Дельта"-штамом коронавірусу зросла удвічі, збільшившись до 300 випадків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лікарі розповіли, чому Україна підходить не готовою до нової хвилі коронавірусу. Лікар-епідеміолог Олексій Галімський заявив, що жоден фахівець не візьметься прогнозувати масштаби нової хвилі захворюваності в Україні, тому потрібно розуміти, що нас чекає найгірший сценарій, який багатьом здається нереалістичним, адже зараз ніби немає причин для паніки.

Крім того, учасники 73-ї Всесвітній асамблеї охорони здоров'я підтримали резолюцію, в якій йдеться про необхідність перевірити  яких заходів різні країни світу вжили у відповідь на пандемію коронавірусу. У документі не згадується Китай, а також немає заклику з'ясувати походження вірусу.

Ось що думає з цього приводу політолог-міжнародник Денис Пілаш: "Ця резолюція, запропонована країнами Європейського Союзу при загальній підтримці 122 держав, була прийнята одноголосно і не викликала заперечень жодної зі 194 країн-членів Всесвітньої організації охорони здоров'я, включаючи США. Вона вказує на основні кроки, необхідні для ефективного протистояння пандемії й збереження життя людей, включаючи "поетапний процес неупередженої, незалежної та всеосяжної оцінки" реагування на пандемію, а також визначення зоонозного (тваринного) джерела вірусу, що, власне, і означає з'ясування його походження".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини