Головна Новини Суспільство медицина Який штам коронавірусу стрімко поширюється в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Який штам коронавірусу стрімко поширюється в Україні

В Україні понад два десятки інфікованих "Дельта"-штамом коронавірусу

13 серпня 2021, 10:48
Поділіться публікацією:

Коронавірус поступово мутує, з'являються нові небезпечні штами, які інфікують населення. Зараз в Україні набирає обертів новий штам "Дельта", якого побоюються навіть лікарі. За словами головного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, в країні кількість випадків інфікування "Дельта"-штамом коронавірусу зросла удвічі, збільшившись до 300 випадків.

Який штам коронавірусу стрімко поширюється в Україні

Коронавірус штам "Дельта", фото з відкритих джерел

Кузін зазначив, що в Києві виявлено вже 21 інфікований Дельта-штамом коронавірусу. Про це повідомляє "Суспiльне". За минулу добу в Україні діагностували 1263 нових хворих COVID-19. При цьому серед хворих 73 дитини й 52 медики.

За добу кількість смертей в результаті ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією, зросла з 24 до 44. Загальна кількість померлих за весь час епідемії становить 53 217 осіб.

У лікарні за добу доставили 613 осіб з діагнозом COVID-19. Найбільшу кількість нових хворих було виявлено в Києві — 166 осіб, в Одеської області — 99 осіб, Донецькій — 84 особи, Харківській — 78 осіб і Львівській областях — 78 осіб.

"Дельта"-штам коронавірусу SARS-CoV-2 — один зі штамів вірусу SARS-CoV-2, збудника COVID-19. Вперше виявлений і описаний в Індії. Передача відбувається у різних вікових групах, включаючи осіб від 12 до 20 років. Інкубаційний період становить не 3-7 днів, а 1-3 дні. Також відзначається підвищене вірусне навантаження (порівняно з іншими штамами). Період виведення збудника з організму становить 13-15 днів, в той час, як для інших штамів він становить 7-9 днів.

Симптоми "Дельта" трохи відрізняються від симптомів оригінального коронавірусу.

Серед основних симптомів:

- головний біль;

— біль у горлі;

— нежить;

— лихоманка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лікарі розповіли, чому Україна підходить не готовою до нової хвилі коронавірусу. Лікар-епідеміолог Олексій Галімський заявив, що жоден фахівець не візьметься прогнозувати масштаби нової хвилі захворюваності в Україні, тому потрібно розуміти, що нас чекає найгірший сценарій, який багатьом здається нереалістичним, адже зараз начебто немає причин для паніки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини