Головна Новини Суспільство події Коронавірус в Європі: до чого готуватися Україні — прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус в Європі: до чого готуватися Україні — прогноз

Україна посилює карантинні заборони у січні, як і більшість країн Європейського Союзу

5 січня 2021, 18:04 comments1443
Поділіться публікацією:

Із 8 січня в Україні посилять карантинні вимоги, що пов’язано із попередженням поширення коронавірусу. Голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, народний депутат Михайло Радуцький переконаний, що владі не варто змінювати плани — локдаун має відбутися. Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

Коронавірус в Європі: до чого готуватися Україні — прогноз

Радуцький переконаний, що локдаун допоможе як Україні, так і країнам ЄС. Фото: AFP/Archivos

"Приклад європейських країн свідчить, що святкувати перемогу над пандемією занадто рано. Під час січневих канікул потрібно дати перепочинок системі охорони здоров’я, нашим лікарям. Та підготуватись до нових викликів – наприклад, розповсюдження британського штаму вірусу", — пише Радуцький, відповідаючи на власне питання щодо того, як варто діяти Україні.

На його думку, чиновникам, звісно, слід урегулювати моменти щодо бізнес-сфери, зокрема проблем із продажем окремих груп товарів. Але в цілому Радуцький підтримує посилення карантинних обмежень на території держави.

Для пояснення своєї точки зору політик наводить окрему статистику щодо захворюваності на COVID-19 у різних європейських країнах.

"Найгірша ситуація на сьогодні у Великій Британії, де активно поширюється новий, більш агресивний штам вірусу. На кінець грудня у країні фіксували близько 40 тисяч інфікованих, вчора (4 січня — ред.) був встановлений антирекорд – 58,7 тисяч нових хворих за добу", — зазначає нардеп.

Коронавірус в Європі: до чого готуватися Україні — прогноз - фото 2

Також Михайло Радуцький нагадує, що уряди більшості країн ЄС нині також вводять жорсткіші норми карантину, ніж обіцяли раніше. Це і загальне продовження локдауну, як у Німеччині, і посилення обмежень у окремих регіонах із найвищим відсотком госпіталізованих хворих на коронавірус, як у Франції чи Іспанії.

Не має великої надії Радуцький і на масове щеплення проти COVID-19:

"Всі розуміють – треба протриматись ще 2-3 місяці до кінця холодного сезону. Адже вакцинація не дасть швидких результатів. В Німеччині поки що вакцинували лише 150 тисяч людей, у Франції – близько 100 тисяч. За оптимістичним сценарієм, до кінця зими щеплення від коронавірусної хвороби зроблять 10% населення цих країн".

На думку політика, позитивного ефекту від вакцинації варто очікувати не раніше осені 2021 року — коли почнеться нова хвиля сезонних захворювань типу грипу чи ГРВІ.

Тим часом "Коментарі" розповіли про "зависання пацієнтів" — нове ускладнення хворих на коронавірус, що описала лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська.

Своє бачення причин появи COVID-19 та загальної пандемії також висловив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/radutsky
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

sex

6 січня 2021, 03:51

Xочeшь трaxнyть юнyю малышку?! Еcли да, то рeгиcтpиpyйся по сcылкe, там морe paзвpатных дeвок кoтоpыe хoтят члeнa, вoт ------ http://bit.do/miase


Новини