Коронавірус набирає обертів в Україні: сотні заражених і більше двох десятків летальних випадків

Захворіли 112 дітей і 46 медпрацівників

В Україні фіксують з кожним днем ​​все більше випадків зараження коронавірусів. З кожним днем ​​зростає навантаження на систему охорони здоров'я. За даними Центру громадського здоров'я, 20 серпня, зафіксували 1600 нових підтверджених випадків COVID-19. Зокрема, захворіли 112 дітей і 46 медпрацівників.

Упродовж минулої доби до ковідних лікарень було госпіталізовано майже шість сотень пацієнтів, 26 осіб померли від ускладнень. При цьому одужали за добу майже 900 осіб.

За весь час пандемії в Україні захворіло - 2 271 826 осіб; видужало - 2 200 000 осіб; летальних випадків - 53 394; проведено ПЛР-тестів - 11 773 325.

МОЗ нагадує: дотримання трьох простих правил протиепідемічної безпеки — дотримання дистанції, носіння маски та користування санітайзерами - рятують життя.

Як раніше інформував портал "Коментарі", з третьою дозою щеплення проти COVID-19 поспішати не треба. Всесвітня організація охорони здоров'я заявляє, що сьогодні немає абсолютно ніяких наукових доказів того, що бустерні вакцини проти COVID-19 украй необхідними.

Нагадаємо, що тільки вакцинація є дієвим способом вберегтися від тяжкого перебігу COVID-19 або можливу смерть. У зв'язку з цим міністр охорони здоров'я країни Віктор Ляшко заявив, що населенню країни хочуть забезпечити постійний доступ до вакцин навіть на вихідних або у святкові дні.

Раніше портал писав, що вакцина проти коронавірусу CoronaVac, вироблена китайською компанією Sinovac Biotech, володіє побічними ефектами, а саме може викликати тимчасовий параліч лицьового нерва (параліч Белла).