Головна Новини Суспільство події Кордон з Польщею у ступорі: чому заблоковано проїзд
commentss НОВИНИ Всі новини

Кордон з Польщею у ступорі: чому заблоковано проїзд

На кордоні з Польщею зібралося майже 3 тисячі вантажівок, затори збільшуються

18 листопада 2023, 13:22
Поділіться публікацією:

Спірні моменти з польськими перевізниками все ще не вдається вирішити. Тому щонайменше у трьох пунктах пропуску на кордоні з Польщею зібралося близько 2800 вантажівок. Протестні акції поляків продовжуються. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко.

Кордон з Польщею у ступорі: чому заблоковано проїзд

Кордон України та Польщі. Фото: з відкритих джерел

Спікер зазначив, станом на 18 листопада в чергах зібралося близько 2800 вантажних транспортних засобів. Порівняно з попереднім днем, прикордонники спостерігають певне збільшення вантажівок.

"Найбільше у пункті пропуску Краківець, це десь 1200 вантажівок, у пункті пропуску Ягодин – 1100 вантажівок, і навпроти Рава-Руської 500", — розповів Демченко.

Крім того, речник Держприкордонслужби додав, що перевізники почали обирати інші маршрути, тому спостерігається скупчення автомобілів і на інших пунктах пропуску. Зокрема, на пункті пропуску Шегині вже заблоковано приблизно 1200 вантажівок.

При цьому українські прикордонники наголосили, що проблеми з проїздом кордону стосуються лише вантажних автомобілів. Усі, хто їде легковими автомобілями, можуть безперешкодно перетнути кордон, як на в'їзд до Польщі, так і на виїзд.

Читайте також на порталі "Коментарі" – ситуація на кордоні з Польщею може погіршитись: українські прикордонники назвали причини.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Польщі три опозиційні сили (блоки "Громадянська платформа" та "Третій шлях", а також партія "Левиця"), які на жовтневих виборах разом набрали більше половини голосів, підписали коаліційну угоду, яка дозволяє їм сформувати коаліційний уряд. Які тут очікування в України? Як вирішити проблеми, які створюють нам поляки щодо експорту агропродукції та перевезень загалом? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини