Головна Новини Суспільство події Кораблі Чорноморського флоту виведені в море: до чого готуватись – які нові цілі поставив Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Кораблі Чорноморського флоту виведені в море: до чого готуватись – які нові цілі поставив Путін

Росія боїться підходити до берегів України, тому атакуватиме здалеку

13 травня 2022, 14:16 comments1577
Поділіться публікацією:

За даними Генштабу ЗСУ, російські окупанти нарощують системи протиповітряної оборони у західній частині Кримського півострова. А кораблі Чорноморського флоту РФ, що мають на борту ракетну зброю, виведено в море. Експерти розповіли виданню "Коментарі", про що свідчать подібні дії агресора.

Кораблі Чорноморського флоту виведені в море: до чого готуватись – які нові цілі поставив Путін

Кораблі Чорноморського флоту. Фото: з відкритих джерел

Зміщення акценту на протистояння ЗСУ у Чорноморській акваторії – це не сигнал, а дзвін в усі дзвони владі Молдови, Болгарії, Румунії

За словами політичного експерта Світлани Кушнір, ситуація у першій декаді травня показала, що противник готується відбивати можливі атаки на Кримський півострів, а також продовжить пробивати сухопутний коридор до Придністров'я.

"Масовані ракетні удари з моря по Одесі, по Кременчуку, по стратегічним інфраструктурним об'єктам з боку росіян посилилися, – зазначає експерт. – Найвище керівництво росармії готується до захисту своїх позицій в анексованій АРК на тлі повідомлень наших західних союзників про надання ЗСУ важкого озброєння, здатного вражати цілі понад 150 км. Розміщення ППО в районі стратегічної артерії, що живить все південне угруповання РФ і ВМС РФ в Криму — Кримського мосту, тому підтвердження ".

Світлана Кушнір наголошує, що без кораблів зі знаряддям великої дальності Росія не має на сьогодні переваг у північно-західній частині Чорного моря. Про це, наприклад, говорять бої за стратегічний пункт – острів Зміїний.

"Подібні рухи окупантів можу означати одне – росфедерація, поклавши на вівтар війни 27 тисяч військовослужбовців, сотні танків та авіації, вирішила продовжити втілювати в життя божевільний план Путіна щодо відсікання України від морських портів, захоплення Миколаївської та Одеської областей, з'єднання груп Придністров'я. Зміщення акценту на протистояння ЗСУ в Чорноморській акваторії – це не сигнал, а дзвін в усі дзвони владі Молдови, Болгарії, Румунії, що активні бойові дії, про які вони зараз дізнаються з новин про українсько-російську війну, дуже швидко можуть стати їх жахливою реальністю", – попереджає експерт.

Вона прогнозує, що найближчим часом нам доведеться переживати нові атаки російськими ракетами з моря. Особливо це стосуватиметься Одеси, Чорноморська, Миколаєва.

"Наші найважливіші для економіки потужності зараз знаходяться там – це логістичні хаби, морські порти, залізничні гілки, – пояснює Світлана Кушнір. – Завдання західних союзників – працювати на запобігання подібним атакам. Але завдання багато в чому є ризиковим для морських держав-членів НАТО. З одного боку, якщо до українських портів чи нейтральних вод зараз увійде британський чи американський військові кораблі, це може стримати тиск РФ. З іншого – у хворій голові Путіна такі дії можуть спалахнути тезу "росіяни воюють із Заходом, а не з Україною" та спровокувати на зіткнення з військово-морськими силами країн Північноатлантичного альянсу. Нам же, як казав класик, своє робити: вірити у ЗСУ, допомагати їм наблизити перемогу, відновлювати навіть у нинішніх найскладніших умовах економіку".

Нам слід зробити так, щоб бити окупантам не було з чого, не звідки

Політолог Дмитро Воронков розмірковує так:

"Якщо спиратися на військову тактику та географію, такі дії рашистів свідчать про їхній намір підтягнути свої сили з моря до Херсонщини. Зокрема, щоб протистояти можливому контрнаступу ЗСУ, деокупації. А паралельно очікується посилення ракетного обстрілу Одеси. Не можна виключати і те, що ми бачимо превентивні заходи загарбників, пов'язані з острахом завдання ракетних ударів вже по них".

При цьому, наголошує експерта, у разі контрнаступу ЗСУ на Херсон рашисти можуть обстріляти його ракетами, а провину традиційно покласти на українську сторону.

"Ми маємо "Гарпуни", "Нептун", імпортні протикорабельні ракети, що стріляють на досить великі відстані. І навряд чи рашисти, після втрати крейсера "Москва" та інших судів, ризикуватимуть і підходитимуть близько до наших берегів. Тож бити будуть, швидше за все, здалеку. І нам слід зробити так, щоб бити окупантам не було з чого, не звідки", – зазначає Дмитро Воронков.

Чинним заходом протидії окупантам на морі могла б стати присутність там судів країн-членів НАТО, вважає він. Але зараз це зробити складно з низки причин. Включно з перекритим Босфором, що, втім, не дає і рашистам підтягнути в Чорне море додаткові сили.

Читайте також на порталі "Коментарі" — РФ доведеться відмовитися від створення "котла" Ізюм-Слов'янськ-Дебальцеве.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини