Головна Новини Суспільство події Конкурс кандидатів до складу 26-ї Української Антарктичної Експедиції становить більше 8 осіб - НАНЦ
commentss НОВИНИ Всі новини

Конкурс кандидатів до складу 26-ї Української Антарктичної Експедиції становить більше 8 осіб - НАНЦ

Ажіотаж серед охочих провести рік в екстремально-холодних умовах пов'язаний з тим, що вперше за 20 років відомству вдалося збільшити оплату праці полярникам

17 жовтня 2020, 00:41
Поділіться публікацією:

Прийом заявок на участь в конкурсі щодо включення до складу зимувального загону 26-ї Української антарктичної Експедиції на станцію "Академік Вернадський" підійшов до кінця сьогодні 16 жовтня. Кількість охочий виявилася більше ніж 8 осіб на 1 місце. Про це повідомляє на прес-служба Національного антарктичного наукового центру.

Конкурс кандидатів до складу 26-ї Української Антарктичної Експедиції становить більше 8 осіб - НАНЦ

Фото: НАНЦ

За словами представників наукового центру, в цьому році вони отримали понад 100 заявок, що приблизно на 20 більше, ніж у минулому. Можливою причиною збільшення кількості охочих провести рік в екстремально-холодних умовах пов'язано з тим, що вперше за 20 років відомству вдалося збільшити оплату праці полярникам, і тепер вона хоча б частково компенсує ті умови праці, на які погоджуються кандидати.

Директор НАНЦ Євген Дикий відзначив збільшення кількості жінок серед охочих працювати в Антарктиді. За його словами, вони подавали заявки переважно на наукові посади.

Відомо, що всього на конкурс з відбору полярників до 26-ї УАЕ подали заявки 103 кандидати: 84 чоловіки та 19 жінок, це — більше ніж 8 кандидатів на 1 місце, оскільки загальна кількість фахівців, яких потребує експедиція, сягає 12 осіб.

"Коментарі" повідомили про перший поповненні на станції "Академік Вернадський" у 2020 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини