Головна Новини Суспільство події Конфіскація заморожених активів Росії: у Швейцарії відповіли – чи готові піти на це
commentss НОВИНИ Всі новини

Конфіскація заморожених активів Росії: у Швейцарії відповіли – чи готові піти на це

Уряд Швейцарії відмовляється конфіскувати заморожені російські активи

15 лютого 2023, 14:20
Поділіться публікацією:

Уряд Швейцарії виступає проти того, щоб конфіскувати заморожені російські активи на користь України. Влада пояснює, що не може піти на такий крок, оскільки тоді порушить конституцію країни. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на Sky News.

Конфіскація заморожених активів Росії: у Швейцарії відповіли – чи готові піти на це

Швейцарія Фото: Getty Images

Робоча група, створена Міністерством юстиції Швейцарії, дійшла висновку, що конфіскація активів Росії "підриває конституцію країни та правопорядок". Водночас уряд Швейцарії зазначає, що підтримка України триватиме незалежно від дискусій щодо заморожених активів.

Слід зазначити, що Швейцарія дотримується протягом десятиліть політики нейтралітету, заявляючи, що країна не збирається вступати ні в якісь альянси, ні виступати прямо на чиєму боці в конфліктах. Берн не посилає зброю іншим країнам чи організаціям.                                                           

Читайте також на порталі "Коментарі" — скандальна заява Берлусконі про Зеленського: чи продовжить тепер Італія підтримку України

Також видання "Коментарі" повідомляло — майже через рік з початку широкомасштабного російського вторгнення, країна-агресор серйозно втратила вагу на міжнародній арені. І ближче до сумних роковин їй обіцяють нові удари. Тим часом громадянам РФ все ще легко отримати шенгенську візу в таких країнах, як Угорщина, Італія та Греція. А російське лобі досі досить сильно у багатьох країнах. Експерти розповіли виданню "Коментарі", де це виражається особливо яскраво і яких прийомів вдається Росія.                                                                       




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини