Головна Новини Суспільство події Кому з суспільних інститутів та осіб в державі, українці довіряють найбільше, - опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Кому з суспільних інститутів та осіб в державі, українці довіряють найбільше, - опитування

Найбільшу підтримку громадян України, на даний час, мають Збройні Сили України

15 червня 2023, 14:05
Поділіться публікацією:

У травні 2023 року соціологічна служба Центру Разумкова, провела опитування українців, методом face-to-face, пишуть "Коментарі". У дослідженні оцінювали рівень довіри наших громадян до тих чи інших державних, суспільних інститутів та осіб в державі.

Кому з суспільних інститутів та осіб в державі, українці довіряють найбільше, - опитування

Найбільше, українці довіряють ЗСУ. Фото з відкритих джерел

В опитуванні взяли участь 2020 респондентів віком від 18 років з неокупованих регіонів країни.

Таким чином, результати дослідження продемонстрували: найбільше й найперше українці довіряють нашим ЗСУ (93% опитаних), другу сходинку посідають добровольчі загони (86%), на третьому ж місці – Президент України Володимир Зеленський та Національна гвардія України (83%).

Нижче щабель зайняли: волонтерські організації (82%), Державна служба з надзвичайних ситуацій (80%), Державна прикордонна служба (79%), Міністерство оборони України (75%), Служба безпеки України (66%).

 Водночас, церквам та громадських організаціям люди довіряють однаково (61%). Разом з тим, не високо проявили довіру українці до НАБУ (30%), НАЗК і прокуратури (26%), судам ж вірять, лише – (17%).

Як писали "Коментарі",  - Основні проблеми України, на думку суспільства та бізнесу, — результати соціологічного опитування. Війна, корупція, безробіття та руйнування – головні проблеми українського народу, вважають майже 100% опитаних. Головними проблемами держави, українські громадяни та підприємці називають повномасштабне вторгнення росії на територію України (100%), руйнування інфраструктури та житла (98%), а також корупцію (94%).Водночас, на думку бізнесу, корупція в країні – на другому місці, а руйнування інфраструктури, внаслідок війни – на третьому. При цьому, підприємці нарікають на несправедливість судової системи, відсутність економічних інвестицій та виокремлюють проблему міграції населення.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини