Головна Новини Суспільство події Кому з іноземних політиків українці найбільше довіряють: рейтинг
commentss НОВИНИ Всі новини

Кому з іноземних політиків українці найбільше довіряють: рейтинг

Лідерами недовіри прогнозовано стали Путін та Лукашенко

10 січня 2023, 16:12
Поділіться публікацією:

Другий рік поспіль пальму першості в рейтингу найшанованіших іноземних політиків в Україні здобуває президент Польщі Анджей Дуда. Він як лідер суспільних симпатій в Україні має 87% підтримки серед громадян України. При тому, що 2021 року цей показник був на рівні 52%. На другому місці у рейтингу президент США Джозеф Байден із 79% довіри українців. Третю позицію зайняла голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, отримавши 73% довіри. Як передає видання "Коментарі", опитування проводилося на замовлення центру "Нова Європа".

Кому з іноземних політиків українці найбільше довіряють: рейтинг

Дуда та Зеленський. Фото: з відкритих джерел

Аналітики звертають увагу на один цікавий момент – порівняно з 2021 роком, рейтинг довіри до західних політиків серед українців суттєво зріс. Також можна припустити, що до трійки політиків, до яких найвищий рейтинг довіри міг потрапити колишній прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, якого українці вважають другом України. Цікаво, що чинний глава уряду Великобританії Ріші Сунак опинився на четвертому місці у рейтингу. Йому довіряють 64% українців.

Соціологи зазначають, що такий показник говорить про те, що громадяни України розуміють, що підтримку нашій країні надає та чи інша Західна держава, а не персонально їхній лідер і тому незалежно від того, хто сьогодні на чолі Великобританії, Лондон залишатиметься надійним союзником та партнером. для України.

Якщо ж говорити про лідерів недовіри, то найбільше громадяни України не довіряють президенту Росії Володимиру Путіну, а також самопроголошеному президенту Білорусії Олександру Лукашенку. Путіну не довіряють 97% українців, а Лукашенку – 94%. Також 73% співвітчизників не довіряють лідеру КНР Сі Цзіньпіню. 69% українців не довіряють прем'єру Угорщини Віктору Орбану.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація на військовому та дипломатичному фронті спалахує – прогноз на січень-лютий.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

7575

10 січня 2023, 18:32

Найди себе дeвкy на ночь (без шлюх и разводил), здесь девушки ищут только сeкcа, многие готовы на эксперименты.------- https://min.lc/sisy


Новини