Головна Новини Суспільство події Кому в Україні спростили отримання водійських посвідчень
commentss НОВИНИ Всі новини

Кому в Україні спростили отримання водійських посвідчень

Кабмін спростив процес отримання водійських посвідчень для внутрішніх переселенців

2 червня 2021, 20:24
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Під час засідання Кабінету Міністрів України, яке проводилося 2 червня, було прийнято рішення про надання дозволу переселенцям отримувати посвідчення на водіння авто. Відтепер внутрішні переселенці без прописки на підконтрольній Україні території зможуть отримувати водійські права і реєструвати транспортні засоби (ТЗ).

Кому в Україні спростили отримання водійських посвідчень

Спрощення отримання водійських прав для переселенців. Фото з відкритих джерел

Для цього громадянину потрібно надати довідку про взяття на облік як тимчасово переміщеної особи або показати її наявність в електронному сервісі державних послуг "Дія".

Після цього переселенці, в яких у паспорті відсутня відомість про місце проживання, зможуть отримувати водійські посвідчення, допуск до керування ними, а також здійснювати реєстрацію, перереєстрацію та зняття з обліку ТЗ. Для цього Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанов від 8 травня 1993 року № 340 і від 7 вересня 1998 року № 1388.

З огляду на те, що нині реєстрація місця проживання переселенців на тимчасово окупованих територіях країни є неможливою, такі зміни спростять процес отримання потрібних документів.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло читачам про те, як можна змінити прописку та отримати права через додаток "Дія".

У пресслужбі Міністерства внутрішніх справ розповіли про те, що в додатку "Дія" з'явилася нова функція, яка дозволяє жителям деяких українських міст замінити водійське посвідчення.

Також сайт інформував про те, як не стати жертвою шахраїв при покупці потриманого автомобіля.

Експерти компанії СarVertical досліджували це питання та розповіли про п'ять найпоширеніших схем аферистів при покупці такого автомобіля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини