Головна Новини Суспільство події Як можна змінити прописку й отримати права через додаток «Дія»
commentss НОВИНИ Всі новини

Як можна змінити прописку й отримати права через додаток «Дія»

В уряді анонсували нові функції в додатку «Дія»

17 травня 2021, 23:37
Поділіться публікацією:

У додатку "Дія" з'явилася нова функція, яка дозволить жителям семи українських міст замінити водійське посвідчення, а також — місце реєстрації. Про це стало відомо зі слів заступника міністра внутрішніх справ Сергія Гончарова, передає прес-служба Міністерства внутрішніх справ (МВС).

Як можна змінити прописку й отримати права через додаток «Дія»

Права та прописка у додатку "Дія"

За словами глави відомства, послуга зміни місця проживання на першому етапі впровадження нововведень буде доступна для жителів Києва, Харкова, Вінниці, Луцька, Рівного, Маріуполя та Кривого Рогу. Крім того, до кінця року влада обіцяє почати її використання у всіх населених пунктах нашої країни.

Керівник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков у свою чергу заявив, що зовсім скоро водійські посвідчення будуть доставляти українцям прямо додому. А ось власники ID-паспортів зможуть без проблем в одну мить змінити місце реєстрації. При цьому на власних квадратних метрах це можна буде зробити без додаткових узгоджень, а ось для того, щоб "прописатися" в чужому житлі — потрібно буде отримати електронне узгодження від його власника.

Усі зміни в системі повинні будуть вступати в дію протягом доби з моменту їх додавання.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали, що масова вакцинація проти коронавірусної хвороби залишається одним з важливих питань на порядку денному. Українці не дуже зацікавлені в отриманні препарату, які допоможе протистояти вірусу, однак є й ті, хто чекає своєї черги. 12 травня стало відомо, коли свою дозу вакцини отримають особи, які самостійно записалися на щеплення через додаток "Дія".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини