Головна Новини Суспільство події Кому потрібно робити КТ легень, – МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Кому потрібно робити КТ легень, – МОЗ

У Міністерстві розповіли коли можна призначати томографію

18 жовтня 2021, 10:10
Поділіться публікацією:

Хворим на COVID-19 можуть призначати комп'ютерну томографію як аналіз для встановлення діагнозу. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства охорони здоров'я (МОЗ).

Кому потрібно робити КТ легень, – МОЗ

КТ легень призначають хворим на коронавірусну хворобу, фото з відкритих джерел

Втім, у Міністерстві наголосили, що всім підряд призначати томографію не варто. Отже, за рекомендаціями МОЗ, комп’ютерну томографію (КТ)лікар може призначити в наступних випадках.

Якщо в пацієнта є дихальна недостатність та інші патології. Коли ПЛР-тест дає негативний результат, а людина має симптоми коронавірусу.  У разі, коли немає можливості провести ПЛР-тести для встановлення точного діагнозу, а пацієнту стає гірше.

Втім, це не означає, що всім, хто інфікувався вірусом, лікар має призначати томографію легень. Лікар приймає рішення чи робити таке дослідження з огляду на інші симптоми перебігу хвороби — підвищену температуру тіла, рівень сатурації, дихальну недостатність.

У Міністерстві наголошують, що навіть якщо пацієнти за власної ініціативи зроблять КТ й там лікар не побачить жодних змін, то це все ж не гарантує того, що людина не хвора в цей момент на COVID-19. З іншого боку, це додаткове опромінення рентгенівськими променями.

Тому лікарі частіше використовують ультразвукову діагностику для того, щоб побачити в якому стані легені хворих. КТ роблять тим, хто має важкий та середній перебіг хвороби. Тоді томографію проводять на 21-й день з того дня, коли в пацієнта почали проявлятися симптоми коронавірусної хвороби, й через шість місяців з моменту інфікування.

Як повідомляв портал "Коментарі", розглянути питання скасування масочного режиму можуть, якщо 70-80% населення будуть щеплені проти коронівирусного захворювання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини