Головна Новини Суспільство події Компенсація за пошкоджене майно під час війни: як оформити заявку в "Дії"
commentss НОВИНИ Всі новини

Компенсація за пошкоджене майно під час війни: як оформити заявку в "Дії"

У додатку "Дія" можна подати заявку для відшкодування зруйнованого майна

26 квітня 2022, 21:10
Поділіться публікацією:

З початку агресії  24 лютого РФ здійснює  жорсткі обстріли міських  жилих кварталів та  окремих будинків. Тисячі  українців лишились  без житла. Країна в цей непростий час гарантує громадянам відбудову  поруйнованого  під час військового  вторгнення майна.

Компенсація за пошкоджене майно під час війни: як оформити заявку в "Дії"

Українці можуть отримати компенсацію за зруйноване житло (фото з відкритих джерел)

Аби отримати компенсаційні виплати  за знищені  будівлі чи квартири, потрібно надіслати заявку  в додатку "Дія". Ще отримати таке відшкодування  можливо в місцевих ЦНАПах, маючи паспорт та РНОКПП.  Крім того, власникам  знищеного помешкання пропонують  нові будинки   у  вибраних ними населених  пунктах.

Зокрема, отримати таку послугу  мають право українці, в яких з 24 лютого через військові дії було знищено:

  • приватні, садибні, дачні та садові будинки;
  • квартири;
  • іншій житлові приміщення, на які зареєстровано окреме право власності.

Що треба зробити, щоб надіслати власну заявку в "Дію":

  1. Оновіть застосунок до останньої версії.
  2. Натисніть "Послуги", потім "Повідомлення про пошкоджене майно".
  3. Вкажіть інформацію про пошкоджений об'єкт: ПІБ власника, РНОКПП, контактні дані та інформація про об’єкт, що було пошкоджено.
  4. Після реєстрації повідомлення очікуйте на інформацію про початок процедури оцінки та компенсації, що будуть визначені урядом найближчим часом.

Послуга реалізовується Мінцифрою за підтримки проєкту USAID/UK aid "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS" та Офісу ефективного регулювання BRDO.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що експерти розповіли, як і за чий рахунок українцям відновлюватимуть житлоПрезидент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні 17 квітня розповів про те, як відбуватиметься відновлення міст та забезпечення житлом тих, у кого воно було зруйноване війною, розв'язаною Росією. За словами глави держави, на першому етапі забезпечать тимчасовим житлом переселенців, які втратили житло, на другому – те, що окупанти намагалися знищити (всі міста та громади, які постраждали). На третьому етапі мають намір забезпечувати житлом усіх, "хто захищав чи захищає зараз державу, хто працював чи працює на користь суспільства, а власного житла так і не має". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини