Головна Новини Суспільство події Комаровський пояснив, чому на коронавірус хворіють не всі
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський пояснив, чому на коронавірус хворіють не всі

Перемогти коронавірус ще до того, як він атакує організм, може сильний місцевий імунітет

13 липня 2020, 08:20 comments4622
Поділіться публікацією:

Місцевий імунітет здатний знищити коронавірус ще на слизових оболонках і не дозволити йому проникнути глибоко в організм. Про це розповів доктор Євген Комаровський. Відомий лікар пояснив, чому COVID-19 заражаються не всі, навіть якщо йдеться про сім'ї, де все тісно контактують один з одним.

Комаровський пояснив, чому на коронавірус хворіють не всі

Потрапляючи в організм людини, коронавірус, перш за все, опиняється на слизових оболонках. Чи буде розвиватися хвороба далі, або людина виявиться невразливою, залежить від того, на скільки добре вони виконують свою захисну функцію.

"Є таке поняття, як неспецифічний імунітет. Це місцевий імунітет — своєрідні захисні ворота нашого організму. Вірус потрапляє на оболонки, де виробляється слиз. У ньому є інтерферон, лізоцим та інші речовини, які здатні вбивати віруси на місці, не дозволяючи їм потрапити далі в організм", — розповідає Комаровський.

Саме так організм знищує більшість інфекцій, з якими людина стикається щодня.

"Якщо ж місцевий імунітет не спрацював, в справу вступає специфічний імунітет, тобто антитіла. Вони починають вироблятися у слизі або у крові. Але вони не універсальними. Проти грипу — свої, проти коронавірусу — свої", — каже лікар.

Якщо спрацюють антитіла, вироблені у слизі, то людина, найімовірніше, перехворіє і не відчує жодних симптомів.

"Якщо неспецифічний імунітет не спрацював, але, наприклад, дитині вистачило секреторних антитіл, а тих, які виробляються в крові не знадобилося, у неї виявлять антитіла до коронавірусу, хоча жодного симптому хвороби не було", — пояснив лікар.

Євген Комаровський радить пити багато води, і дихати вологим чистим повітрям, щоб слизові оболонки, які забезпечують нам місцевий імунітет, завжди були вологими. Коли вони сухі, вони буквально перетворюються в інкубатор для розмноження інфекції.

"Потрібно стежити за вологістю повітря. Опалення або кондиціонування може висушити повітря. Нормальною ж буде вологість від 40 до 60 відсотків", — порадив Комаровський.

Раніше "Коментарі" також розповідали про те, що, на думку доктора Комаровського, буде з пандемією коронавірусу найближчим часом і чи закінчиться вона взагалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини