Головна Новини Суспільство події Коломойському вручили підозру: у чому підозрюють
commentss НОВИНИ Всі новини

Коломойському вручили підозру: у чому підозрюють

Ігоря Коломойського підозрюють у відмиванні великої суми коштів шляхом виведення за кордон

2 вересня 2023, 10:14
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України, Бюро економічної безпеки та Офіс генпрокурора вручили відомому українському бізнесменові Ігорю Коломойському підозру щодо кількох статей Кримінального кодексу. Якщо говорити більш детально, то йдеться про статті 190 та 209 Кримінального кодексу: шахрайство та легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу Генпрокурора.

Коломойському вручили підозру: у чому підозрюють

Обшук у Ігоря Коломойського. Фото: із відкритих джерел

Водночас, у СБУ офіційно повідомили, що спецслужбами було встановлено, що протягом 2013-2020 років Ігор Коломойський легалізував понад півмільярда гривень шляхом їх виведення за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ.

В даний час тривають невідкладні слідчі та процесуальні дії. Підозрюваному вручено клопотання про обрання запобіжного заходу.

Зазначимо, ранок 2 вересня 2023 року не став першим днем для українського мільярдера, коли до нього прийшли працівники спецслужб із обшуком. У лютому 2023 року. Тоді представники спецслужб проводили обшуки будинку Коломойського у Дніпрі. Обшуки були пов'язані з розслідуванням щодо махінацій навколо "Укртатнафти" та "Укрнафти".

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні вже більше, ніж півтора роки триває повномасштабна війна, але, як виявляється, найзаможніші люди України не так сильно втратили за 2022 рік, як це сталося того ж таки 2020 року, коли активно поширювалася пандемія коронавірусу. Крім того, компанія одного з найбагатших людей України Ріната Ахметова ДТЕК непогано заробляє, збуджуючи ціни на електроенергію та заробляючи за дуже схожою схемою, як свого часу заробляв Ігор Коломойський, контролюючи "Центренерго". Експерти розповіли виданню "Коментарі", чому такі махінації можливі, коли наша країна буквально виборює виживання, а також – якою має бути реакція.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

2 вересня 2023, 09:46

Невже Буратино зрадить свого папу Карло, може просто гроші збирають поки повного провалу не настало? Корумповані як щури. Одні тікають з корабля, інші намагаються як можна більше вкрасти відібрати і вивести в офшор. Те що офшори знаходяться на непідконтрольній їм території, вони не кричать що їм цих територій не вистачає. Навпаки саме такими територіями і користуються.


Новини