Головна Новини Суспільство події Колишній нардеп став сенатором у Росії: про кого йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишній нардеп став сенатором у Росії: про кого йдеться

Деркач працевлаштувався у Росії високої посади

16 вересня 2024, 07:48
Поділіться публікацією:

Колишнього депутата Верховної Ради України Андрія Деркача, який не приховував своїх проросійських поглядів і звинуватив у держзраді і позбавлений українського громадянства, став сенатором від Астраханської області РФ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Медуза".

Колишній нардеп став сенатором у Росії: про кого йдеться

Андрій Деркач. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання, указ про призначення 57-річного Деркача сенатором голова Астраханської області Ігор Бабушкін підписав ще 12 вересня, проте ЗМІ опублікували інформацію про те, що сталося лише в неділю.

Варто зазначити, що Андрій Деркач був депутатом Верховної Ради з 1998 року. Після початку повномасштабного російського вторгнення він утік із України. У червні 2022 року СБУ звинуватила Деркача у роботі на російську розвідку. Нардеп опинився серед тих, проти кого США запровадили санкції.

У січні 2023 року президент Володимир Зеленський позбавив Деркача громадянства, а Верховна Рада – мандата. Багато хто тоді спірно підійшли до такої позиції, оскільки висловлювалась думка, що в такому разі практично втрачає можливість, щоб Деркач опинився за ґратами в Україні у майбутньому.

У липні повідомлялося, що Андрій Деркач став одним із кандидатів у російську Раду Федерації від Астраханської області. 2023 року НАБУ та САП направили до суду справу стосовно Деркача у державній зраді та незаконному збагаченні. Зокрема, його завдання полягало в тому, щоб дискредитувати Україну на міжнародній арені, завдати максимальної шкоди дипломатичним відносинам зі Сполученими Штатами. Також одним із завдань Деркача було – заважати інтеграції України до Євросоюзу та НАТО. Слідство встановило, що скандальний політик отримав щонайменше $567 тисяч від правоохоронних та розвідувальних органів РФ за підривну діяльність проти України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ГБР пояснили, чому випустили скандального нардепа Дмитрука за кордон.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини