Головна Новини Суспільство події Коли школи підуть на зимові канікули
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли школи підуть на зимові канікули

У МОН затвердили графік канікул у школах

14 листопада 2021, 15:57
Поділіться публікацією:

За графіком Міністерства освіти (МОН) учні мали б піти на зимові канікули з 25 грудня, однак навряд чи навчальний процес піде за планом через епідемію. Про це пише OBOZREVATEL.

Коли школи підуть на зимові канікули

Спалах коронавірусу продовжується, фото з відкритих джерел

Адже осінні канікули змістилися у деяких школах. Різні області пішли на канікули по-різному. Станом на 8 листопада на канікулах ще перебували близько тисячі загальноосвітніх шкіл. Канікули змістилися у Харківській області, Рівненській, Миколаївській областях. Відповідно до графіка МОН, з канікул учні мали вийти до 1 листопада. Однак через епідемічну ситуацію школярі відпочивали довше.

За графіком МОН, учні мають відпочивати з 25 грудня 2021 року до 9 січня 2022 року. Навесні школярі мають піти на канікули з 28 березня 2022 року до 3 квітня 2022 року.

Втім, є певні вимоги до кількості годин уроків для середньої освіти. Старшокласники мають навчатися не менше 1110 годин, учні з п'ятого до дев'ятого класу – 890 годин.

Однак директори шкіл можуть вирішувати самостійно коли учням йти на канікули. До такої практики вже вдаються з 2020 року, з початку епідемії коронавірусу.

Як повідомляв портал "Коментарі",  нардеп розповіла, які є проблеми в українській системі освіти. Інна Совсун наголосила, що дошкільна освіта наразі у занепаді. В Україні фактично відсутня дошкільна освіта до трьох років. Громадяни не можуть віддати дитину до ясел, а мають брати відпустку по догляду за дитиною. Крім того, є питання до методів роботи з дітьми у садочках.

Також ми писали, про що треба пам'ятати тим, хто вакцинувався від коронавірусу. Пояснив як працює вакцина лікар-інфекціоніст. За словами лікаря-інфекціоніста, дійсно зараз почало більше дітей хворіти, оскільки "Дельта"-варіант вражає й молодих людей, а не лише доросле населення. Це одна з відмінностей нового штаму від того, яким українці інфікувалися у 2020 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини