Головна Новини Суспільство події Коли перестануть вимикати світло в Україні: експерт назвав дату
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли перестануть вимикати світло в Україні: експерт назвав дату

В Україні можуть перестати вимикати електроенергію на початку осені.

15 липня 2024, 13:55 comments1325
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко розповів, що на початку осені в Україні можуть перестати вимикати світло. Основною умовою цього буде відсутність російських ракетних ударів, а також закінчення ремонту енергоблоків на АЕС.

Коли перестануть вимикати світло в Україні: експерт назвав дату

В Україні можуть скасувати відключення світла. Фото з відкритих джерел

В ефірі каналу "Київ24" Олександр Харченко назвав початок осені можливим терміном, коли в Україні не будуть вимикати електроенергію.

"Моя оцінка виглядає так, що якщо погода дійсно покращиться, то мова йтиме про 8-10 годин забезпеченого постачання в Києві. А десь в кінці серпня — початку вересня обмежень може не бути взагалі", — заявив директор Центру досліджень енергетики.

Фахівець з енергетики наголосив, що такий варіант можливий, якщо Росія не буде завдавати ударів по українських енергетичних об’єктах. Іншою умовою Харченко назвав закінчення ремонту на атомних електростанціях.

"Якщо не буде додаткових атак, то за умови вчасно проведених ремонтів на АЕС, ми маємо шанси вересень-жовтень прожити без обмежень", — сказав Харченко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував зміни в українській енергосистемі. За його словами, українцям менше вимикатимуть світло з 20-х чисел липня. Крім того, прем'єр розповів про програми підтримки для різних категорій населення, які зможуть забезпечити електроенергію під час вимкнень світла.

Також "Коментарі" писали, що в Міністерстві енергетики розповіли, чи експортує Україна електроенергію в інші країни у періоди відключень світла у будинках українців.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/kyivtv/67511

Новини