Головна Новини Суспільство події Чи експортує Україна електроенергію під час відключень світла: заява Міненерго
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи експортує Україна електроенергію під час відключень світла: заява Міненерго

Чи експортує електроенергію Україна під час вимкнень світла у населення. В Міністерстві енергетики зробили заяву.

15 липня 2024, 10:45
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Заступник міністра енергетики Микола Колісник заявив, що Україна не здійснює експорт електроенергії в інші країни. За його словами, на цій темі посилилась кількість ворожих ІПСО, однак Міненерго виступає з офіційними повідомленнями щодо їх спростувань. 

Чи експортує Україна електроенергію під час відключень світла: заява Міненерго

Україна не експортує електроенергію. Фото з відкритих джерел

В ефірі телемарафону заступник міністра енергетики Микола Колісник повідомив, що у період вимкнень світла Україна не експортує електроенергію за кордон, а також не планує поновлювати експорт найближчим часом.

"Перш за все, хочеться спростувати. Експорту немає, не відбувається і не планується. І кількість таких ворожих ІПСО, вона досить значна, і, звісно, Міненерго виступає з офіційними повідомленнями спростування", — сказав Колісник.

Микола Колісник закликав користуватись лише офіційною та достовірною інформацією, яка розміщується на сайтах міністерств та операторів систем розподілу у кожному регіоні.

В Міненерго розповіли, що наразі в Україні збільшене енергоспоживання серед населення, яке пов’язуються зі спекотною погодою. За словами Колісника, щоб компенсувати дефіцит в енергосистемі, Україна буде імпортувати електроенергію з чотирьох країн: Польща, Словаччина, Румунія та Молдова. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна 4 липня передавала електроенергію чотирьом європейським країнам. Найбільше електроенергії отримала Румунія, слідом за нею Словаччина, Угорщина та Молдова.

Також "Коментарі" писали про заяву прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, який розповів про зміни в енергосистемі, на які слід очікувати українцям після 20-х чисел липня. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини