Головна Новини Суспільство події Коли можна очікувати нову хвилю коронавірусу - ВООЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли можна очікувати нову хвилю коронавірусу - ВООЗ

Вчені закликають туристів дотримуватися протикоронавірусних норм

10 червня 2021, 18:58
Поділіться публікацією:

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) заявили про ризик виникнення осінньої хвилі пандемії. Про це повідомив директор ВООЗ у Європі Ганс Клуге, інформує The Guardian.

Коли можна очікувати нову хвилю коронавірусу - ВООЗ

Епідемія коронавірусу. Фото: Reuters

Медики зазначають, що попри зниження рівня зараження на COVID-19 у Європі шанс виникнення нової хвилі коронавірусу залишається високим. Клуге додав, що поширення вірусу продовжуватиметься у міру збільшення подорожей і зустрічей людей.

"Ми вже це проходили. Минулого літа випадки поступово зростали у молодших вікових групах, а потім переходили у старші вікові групи, що призвело до втрат життів восени та взимку 2020 року. Не будемо більше робити цю помилку", — сказав директор відомства.

Також експерти ВООЗ попереджають, що варіант COVID-19 Delta, вперше виявлений в Індії, вже витіснив домінуючий варіант Альфа у деяких країнах.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що фахівці ВООЗ вирішили офіційно закріпити за коронавірусними штамами нові назви, які тепер писатимуться грецьким алфавітом. Як вони звучать, можете дізнатися завдяки нашій інфографіці.

Додамо, що коронавірусна статистика свідчить про зміну карантинного зонування на території всієї країни. Згідно даних, опублікованих Міністерством охорони здоров'я, вже із середи, 9 числа, українці з різних регіонів можуть насолоджуватися послабленням обмежень, які характерні для "зеленої" карантинної зони. Подробиці шукайте в нашому матеріалі за посиланням.

Також на порталі ви можете прочитати про те, наскільки все ж висока ймовірність того, що коронавірус був створений штучним шляхом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини