Головна Новини Суспільство події Колеги Патона розповіли подробиці смерті вченого
commentss НОВИНИ Всі новини

Колеги Патона розповіли подробиці смерті вченого

Легендарного вченого поховають на Байковому кладовищі поруч з родиною

20 серпня 2020, 09:31 comments2351
Поділіться публікацією:

Український вчений Борис Патон, про смерть якого стало відомо напередодні, страждав від захворювання серцево-судинної системи. Незадовго до смерті він потрапив до лікарні, але врятувати главу української Академії наук лікарям вже не вдалося. Про це розповіли колеги вченого, пише "Сегодня".

Колеги Патона розповіли подробиці смерті вченого

Борис Патон. Фото: nas.gov.ua

Великому українському вченому був 101 рік. Про його хворобу колеги знали. Але кажуть, що свої обов'язки в Академії наук Борис Патон виконував до останнього. Навіть під час карантину він спілкувався з колегами онлайн.

Напередодні Бориса Патона госпіталізували в Національний інститут серцево-судинної хірургії Амосова. Незадовго до цього він тільки повернувся з лікарні, де також знаходився на лікуванні. Тиждень вчений провів у реанімації.

Бориса Патона повинні поховати на Байковому кладовищі. Прощання з ним відбудеться, найімовірніше, в суботу, зазначили співробітники НАН.

"Саме на Байковому кладовищі поховані його родичі — мати, батько, дочка. Де саме поховають Бориса Патона, будуть узгоджувати з його онукою та зятем. Ще у нього є правнучка", — розповів один з колег вченого.

Борис Патон керував Національною академією наук України з 1962 по 2020 рік. Тепер тимчасово обов'язки глави виконуватиме член наглядової ради "Укроборонпрому" Володимир Горбулін. Потім в НАН повинні вибрати нового президента.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в лікарню потрапив опозиційний російський політик Олексій Навальний.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини