Головна Новини Суспільство події Помер видатний український вчений Борис Патон
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер видатний український вчений Борис Патон

Багаторічного президента НАН України не стало на 101 році життя

19 серпня 2020, 19:42 comments1804
Поділіться публікацією:

Пішов з життя видатний український вчений Борис Патон. На момент смерті йому був 101 рік. Про це повідомляє видання Капітал з посиланням на Українську правду.

Помер видатний український вчений Борис Патон

На даний момент вже почалося формування державної комісії з похорону, яка буде вирішувати основні питання. Це обумовлено тим, що вчений вів самотнє життя і у нього практично не було родичів.

На своїй сторінці в Facebook Володимир Зеленський висловив співчуття рідним, друзям і колегам Бориса Патона. Президент України підкреслив, що важко підібрати правильні слова, щоб оцінити масштаби цієї особистості. "Я щиро дякую долі за те, що в житті мені випала нагода особисто поспілкуватися з Борисом Євгеновичем", — підкреслив глава держави.

Борис Патон був сином академіка, директора Інституту електрозварювання і викладача Київського політехнічного інституту Євгена Патона, онуком російського воєначальника, героя російсько-турецької війни, генерала від інфантерії Віктора Будде. Він закінчив Київський політех і більше 70 років пропрацював в Інституті електрозварювання, який отримав ім'я його батька.

З 1962 року Патон безперервно був президентом Національної академії наук України. Також він відомий як політик і громадський діяч: при СРСР Борис Євгенович був депутатом і членом Президії Верховної Ради УРСР, депутатом Ради Союзу Верховної Ради СРСР, народним депутатом СРСР від КПРС. У роки незалежності входив до Ради національної безпеки і оборони України.

На рахунку Патона понад тисяча публікацій, в тому числі 20 монографій, а також понад 400 винаходів.

Як повідомляло видання "Коментарі", померла відома громадська активістка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини