Головна Новини Суспільство події Кого Україна планує залучити до програм з енергонезалежності
commentss НОВИНИ Всі новини

Кого Україна планує залучити до програм з енергонезалежності

В поточному році на програму «5-7-9» виділено 18 мільярдів гривень

24 липня 2024, 18:01
Поділіться публікацією:

Україна активно працює над підвищенням енергонезалежності своїх споживачів, залучаючи до цього міжнародних партнерів. Про це повідомила заступниця міністра економіки України Надія Бігун під час брифінгу в Медіацентрі Україна.

Кого Україна планує залучити до програм з енергонезалежності

Україна планує залучення міжнародних ресурсів для підтримки програм енергонезалежності

Заступниця міністра економіки Надія Бігун підкреслила важливість залучення міжнародних партнерів до фінансування програм енергонезалежності. Вона зазначила, що уряд вже веде переговори з міжнародними установами і сподівається на їхню підтримку.

Бігун також розповіла, що програми енергонезалежності спочатку планувалося фінансувати за рахунок коштів міжнародних партнерів. Однак, уряд України вирішив розпочати фінансування з власних ресурсів, щоб не затримувати впровадження важливих ініціатив.

“Спочатку, коли ця програма планувалася, дійсно були перемовин з партнерами, що ця компенсація відсоткової ставки буде за рахунок партнерів. Але Україна та український уряд навчився набагато швидше реагувати на ситуацію, яка відбувається, тому було прийнято рішення, що поки що ця програма фінансується за рахунок тих грошей, які є в "5-7-9". В нас на цей рік на "5-7-9" заплановано 18 млрд гривень на компенсацію відсоткових ставок на "5-7-9". Тобто зараз просто розширено і тепер ця програма також компенсується з "5-7-9". Але ми дуже сподіваємось, що все-таки партнери доєднаються і ми зможемо в майбутньому використовувати ресурс партнерів для цього”, – зазначила вона. 

На додаток до міжнародного фінансування, Україна також активно працює над законодавчими ініціативами, що сприятимуть залученню інвестицій у відновлювані джерела енергії та інші проекти, що ведуть до зниження вуглецевого сліду країни.

Раніше “Коментарі” писали, що після тривалої мовчанки Міністерство енергетики України нарешті надало довгоочікувані відповіді на ключові питання щодо енергетичної безпеки країни. Зокрема, журналісти порталу "Коментарі" отримали інформацію щодо експорту електроенергії, причин стабілізаційних відключень та структуру енергетичного комплексу України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини