Головна Новини Суспільство події Кого Резніков запросив контролювати доброчесність Міноборони – чому вже є запитання
commentss НОВИНИ Всі новини

Кого Резніков запросив контролювати доброчесність Міноборони – чому вже є запитання

Міністр оборони Олексій Резніков скликав борців з корупцією, щоб вони допомогли навести лад у його відомстві. У списку з’явилася ГО “Стоп корупції”, до якої є питання в українців

1 березня 2023, 17:40 comments1058
Поділіться публікацією:

В останній час Міністерство оборони під прицілом у журналістів та силовиків. Здавалося, що очільник головного оборонного відомства країни Олексій Резніков під час серії гучних корупційних скандалів може втратити посаду, проте йому замінили трьох заступників та тимчасово приглушили скандал. Як інформує видання "Коментарі", про це пише сайт "Інформатор".

Кого Резніков запросив контролювати доброчесність Міноборони – чому вже є запитання

Олексій Резніков. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, щоб пом’якшити наслідки від репутаційних втрат, очільник Міноборони вирішив запросити відомих активістів, які мають гарну репутацію в питанні боротьби з корупцією контролювати його підлеглих. Серед антикорупційних організацій, які відгукнулися на заклик міністра оборони Олексія Резнікова були дуже поважні організації.

Кого Резніков запросив контролювати доброчесність Міноборони – чому вже є запитання - фото 2

Журналісти звернули увагу, що в переліку ти громадських організацій, яких запросили в Міноборони є ГО "Стоп корупції" Романа Бочкали та Богдана Хмельницького. Саме щодо неї у користувачів соцмереж було найбільше нарікань.

Кого Резніков запросив контролювати доброчесність Міноборони – чому вже є запитання - фото 3

Кого Резніков запросив контролювати доброчесність Міноборони – чому вже є запитання - фото 4

Відомо, що ця організація була фактично виключена із Глобальної мережі журналістів-розслідувачів GIJN (Global Investigative Journalism Network). За інформацією видання "Детектор медіа", яке слідкує за додержанням профстандартів серед українських журналістів, таке рішення було підтверджено двічі. Це перший випадок в історії глобального об’єднання.

"18 вересня (2018 року. — Авт.) рада GIJN одноголосно проголосувала за виключення з її складу "Стоп корупції". Рада вважала, що група занадто залучена до політичної активності, а також були тривожні твердження про відсутність журналістського професіоналізму та про конфлікти інтересів. "Стоп корупції" звернулися з апеляцією на рішення ради, і відбулося слухання з комітетом ради директорів GIJN. Наступне голосування повного правління, яке відбулося 15 лютого 2019 року, одностайно підтвердило рішення про виключення групи. "Стоп корупції" більше не є членом GIJN", — повідомив "Детектору медіа" виконавчий директор GIJN Дейв Каплан.

правління громадської організації "Стоп корупції", яку створили понад сім років тому, входить відомий журналіст Роман Бочкала та активіст Богдан Хмельницький. Коли Бочкала подавав свою кандидатуру у комісію з відбору директора Бюро економічної безпеки у 2021 році інша громадська організація "Центр протидії корупції" нагадала про витоки створення "Стоп корупції". Виявилося, що свого часу Бочкала сам розповідав, що ініціатором створення організації був тодішній перший заступник очільника ОДА Київської області Лев Парцхаладзе, який має скандальний шлейф через забудову історичних місць у столиці та який ставав героєм антикорупційних журналістських розслідувань. "Інший співзасновник "Стоп корупції" – Тарас Лилик – керував комунальним підприємством Київської облради "Готово", яке було створене за участю Парцхаладзе. Коли ж останній став заступником міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, Лилик теж перейшов до Мінрегіонбуду", — йдеться у матеріалі.

Кого Резніков запросив контролювати доброчесність Міноборони – чому вже є запитання - фото 5

"Інформатор" зазначає, що на початку 2019 року видання "Детектор медіа" зробило підбірку сумнівних розслідувань від "Стоп корупції". Серед них забудова берегів Осокорківських озер-кар’єрів Небреж, Мартишів і Тягле на Осокорках та рекламні сюжети про пастора Володимира Мунтяна, який сам себе називав апостолом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Резніков назвав терміни, коли Україна буде готова розпочати наступ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини