Клопотенко розповів, чому не всім дітям подобається нове шкільне меню

Деякі шкільні їдальні вирішили зовсім прибрати сіль і цукор зі своїх страв

За словами кулінарного експерта, автора нового меню для українських шкіл Євгена Клопотенка, неможливо миттєво змінити харчування у 15 тисяч навчальних закладів, оскільки завжди знайдуться ті, хто щось неправильно зрозумів чи не розібрався до кінця. Про це пише 24 канал.

Так шеф-кухар прокоментував, чому учням деяких шкіл в Україні можуть не подобається страви з нового меню. Як приклад Клопотенко навів норму щодо регулювання кількості солі та цукру у стравах.

"Наприклад, нові норми харчування, затверджені МОЗ, не забороняють використання солі та цукру, а лише регулюють їх кількість. Але в деяких їдальнях чомусь вирішили зовсім прибрати сіль та цукор із страв та логічно, що діти не хочуть їсти такі страви", – відповів кулінарний експерт.

Зазначимо, що раніше Євген Клопотенко заперечив , що радив українським навчальним закладам повністю відмовитися від додавання солі та цукру до страв оновленого шкільного меню. Шеф-кухар наголошував, що навпаки "боровся" за цю продукцію у стравах, оскільки її хотіли зовсім виключити.

Нагадаємо, що нове меню, згідно з яким з 1 січня поточного року мають харчувати учні українських шкіл, викликало чимало критики в суспільстві та гнівних коментарів на адресу Євгена Клопотенка. Втім, сам шеф-кухар наголосив, що критика – ознака змін. Якби вона не звучала, це означало б байдужість українців. Події останнього часу продемонстрували, що суспільство чинить опір змінам у зв'язку з самою культурою харчування в країні, яка, за словами Клопотенка, викликає багато питань.

Раніше на порталі "Коментарі": Клопотенко анонсував програму, де батьки зможуть контролювати харчування дитини в школі.