Головна Новини Суспільство події Клопотенко провів у Люксембурзі та Кельні звані вечері української кухні
commentss НОВИНИ Всі новини

Клопотенко провів у Люксембурзі та Кельні звані вечері української кухні

Кошти від цих гастрономічних заходів підуть на закупівлю продуктів для українців, які знаходяться у зонах гуманітарної катастрофи

16 травня 2022, 18:59
Поділіться публікацією:
У Люксембурзі та Кельні пройшли звані вечері української кухні. Наші страви презентував відомий шеф-кухар Евген Клопотенко, зібрані кошти підуть на допомогу українцям, які опинилися у зонах гуманітарної катастрофи. Про це повідомляють у Міністерства культури та інформаційної політики України.
У повідомленні йдеться, що у Люксембурзі та Кельні пройшли звані вечері української кухні.
"За підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України в рамках кампанії з популяризації української культури відбулось кілька спеціальних гастрономічних заходів у низці європейських міст, зокрема у Люксембурзі та Кельні",- йдеться у повідомленні.
За словами шеф-кухара та голови ГО "Інститут культури України"  Євгенія Клопотенка, європейці були приємно здивовані високим рівнем української кухні. Кошти, отримані в результаті таких званих вечерь, підуть на закупівлю продуктів для українців, які знаходяться у зонах гуманітарної катастрофи.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Євген Клопотенко розповів, чим займається зараз. За його словами, команда ресторану готує близько 1500 порцій щодня для бійців територіальної оборони. Також Євген Клопотенко зазначив, що активно спілкується з міжнародними компаніями щодо організації допомоги для українців. Євген повідомив, що дає інтерв’ю в ЗМІ про поточну ситуацію в Україні та спілкується з шефами-поварами із-за кордону. Колег він закликає готувати українські страви, наприклад, борщ, та збирати донати на потреби України. Крім того, відомий кухар та ресторатор розповідає іноземцям про українську їжу, вчить готувати страви, знайомить з українською культурою.
 
 

Клопотенко провів у Люксембурзі та Кельні звані вечері української кухні

Клопотенко провів звані вечері української кухні (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини