Головна Новини Суспільство події Євген Клопотенко розповів, чим займається зараз
commentss НОВИНИ Всі новини

Євген Клопотенко розповів, чим займається зараз

Команда Клопотенка популяризує українську кухню та допомагає теробороні

10 березня 2022, 19:56
Поділіться публікацією:

За його словами, команда ресторану готує близько 1500 порцій щодня для бійців територіальної оборони. Також Євген Клопотенко зазначив, що активно спілкується з міжнародними компаніями щодо організації допомоги для українців.

Євген Клопотенко розповів, чим займається зараз

Євген Клопотенко, фото с Фейсбука

Євген повідомив, що дає інтерв’ю в ЗМІ про поточну ситуацію в Україні та спілкується з шефами-поварами із-за кордону. Колег він закликає готувати українські страви, наприклад, борщ, та збирати донати на потреби України.
Крім того, відомий кухар та ресторатор розповідає іноземцям про українську їжу, вчить готувати страви, знайомить з українською культурою.

"Ми з командою знов запускаємо у роботу наш сайт з рецептами, бо нам з вами треба не забувати їсти. Відсьогодні там буде виходити багато матеріалів з рецептами, які зараз на часі. З тих продуктів, що доступні українцям у поточній ситуації", — написав він.

Євген Клопотенко пообіцяв викладати на своїй сторінці рецепти та як українці можуть допомогти роботі його команди й таким чином підтримати Україну.

Раніше він повідомляв, що Michelin Guide більше не буде рекомендувати ресторани росії. The World’s 50 best restaurants не внесуть росію у свій перелік найкращих за 2022 рік.

"Дякую українській гастроспільноті за те, що добилася цього. Вдалося донести світові важливу думку. Росія — це не лише про політиків. Росія — це про всіх людей, що мешкають там. Вони впливають на те, як розвивається їхня держава. І коли Росія нападає на Україну, то це наслідок дій цілого народу: їхніх рішень та мовчання. І так, російські шефи та ресторатори відносяться до російського народу. І так, всесвітні гастрономічні премії не можуть рекомендувати, як напрямок, країну, яка розпочинає війну. Бо підтримка цих закладів — це про фінансування країни-агресори. Що є прямим фінансуванням війни", — наголосив Клопотенко.

Як повідомляв портал, Кабінет міністрів вже схвалив акт, який надало Міністерство культури та інформаційної політики. Члени уряду підтримали внесення на розгляд РНБО пропозиції щодо введення санкцій до громадян рф та юридичних осіб, що мають зв'язок з агресором.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини