Головна Новини Суспільство події Кліматолог попередила українців про різке й раптове настання весни: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Кліматолог попередила українців про різке й раптове настання весни: подробиці

Країна починає поступовий перехід у невластивий для неї клімат

4 лютого 2022, 10:46
Поділіться публікацією:

За словами кліматолога Світлани Бойченко, яка є провідним науковим співробітником Інституту геофізики ім. Суботіна НАНУ, у 2022 році в країні варто очікувати різкого настання весни, а з нею і потепління. Це для України нетипово. Про це фахівець розповіла Радіо НВ.

Кліматолог попередила українців про різке й раптове настання весни: подробиці

Кліматолог попередила українців про різке й раптове настання весни - фото з відкритих джерел

Бойченко зазначила, що кліматологи роблять висновки, зважаючи на тенденцію. За останні десять весна в Україну приходить раніше, ніж зазвичай.

"Весна однозначно прийде, але ми спостерігаємо останнє десятиліття, що весна у нас починається раніше, ніж це було, наприклад, у другій половині або в середині XX століття, тобто це вже квітень", — зазначила фахівець, додавши, що тепло настане різко та раптово.

Кліматолог звернула увагу, що країна починає поступовий перехід у невластивий для неї клімат. Наприклад, вже цього літа прогнозується збільшення кількості опадів. У червні, за словами Бойченко, ми спостерігатимемо певну повторюваність аномально високої температури повітря, що раніше не було характерно.

" Тобто ми трохи переходимо до іншого клімату", — додала кліматолог.

До того ж зміни клімату позначаються і на погоді взимку. Тепер у зимовий період ми спостерігаємо більше опадів у вигляді снігу та невелике зменшення середніх температур. Упродовж наступних десяти років снігопади почастішають, а температура знизиться.

Раніше у матеріалі порталу "Коментарі" повідомлялося, що синоптики Українського гідрометеорологічного центру спрогнозували погоду в країні на лютий. Зокрема, фахівці зазначили, що на лютневі морози не варто розраховувати — температура цього місяця в середньому складе 0-5 градусів зі знаком "мінус".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини