Головна Новини Суспільство події Кличко назвав головну проблему з лікуванням хворих на коронавірус у Києві
commentss НОВИНИ Всі новини

Кличко назвав головну проблему з лікуванням хворих на коронавірус у Києві

Мер Києва запевняє, що головна проблема не у додаткових місцях у лікарнях, а в медперсоналі

1 листопада 2021, 07:27
Поділіться публікацією:

У столиці України погіршується ситуація із захворюваністю на коронавірус. Але незважаючи на ускладнення ситуації ліжкомісць у лікарнях вистачає, обладнання є, киснем медустанови забезпечені. Проблема інша – не вистачає медперсоналу. Люди працюють на межі своїх можливостей. Як повідомляє видання "Коментарі", про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телевізійного каналу "Україна 24".

Кличко назвав головну проблему з лікуванням хворих на коронавірус у Києві

Коронавірус. Фото: Слово и діло

Мер Києва повідомив, що всього підготовлено 5,5 тисячі місць в інфекційних відділеннях, але, якщо буде така необхідність, то є можливість додатково дати ще 6 тисяч місць.

За словами Віталія Кличка, страх є про інше, коли спалах захворюваності не вдасться зупинити і кількість хворих на COVID-19 у рази перевищить кількість підготовлених ліжкомісць у лікарнях. Це повністю паралізує медичну систему і тоді станеться справжній колапс.

Віталій Кличко підтвердив інформацію, що від деяких політиків звучать пропозиції розгорнути у Києві мобільні шпиталі у зв'язку з напливом хворих на COVID-19, але є головна проблема – катастрофічно не вистачає медиків, які надаватимуть медичну допомогу. Вже зараз із цим виникають проблеми. Мер Києва розповів, що влада прийняла рішення доплачувати медпрацівникам додаткові суми, мотивуючи їх до роботи. Загалом медперсонал, який працює з хворими на коронавірус, отримує до 35-40 тисяч гривень зарплати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — доктор Комаровський назвав головну відмінність коронавірусу від грипу. Запевняє, точний діагноз не ризикне ставити жоден медик у світі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини