Головна Новини Суспільство події Китай відхрестився від "безмежної дружби" з Росією: подробиці ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай відхрестився від "безмежної дружби" з Росією: подробиці ISW

Пекін підкреслив, що не підтримує розв'язану Путіним війну проти України

6 квітня 2023, 07:17 comments2666
Поділіться публікацією:

На тлі заяви офіційного Пекіна, який відхрестився від "безмежної дружби" Росії та Китаю президент РФ Володимир Путін спробував врятувати ситуацію, зобразивши Росію як шановану у світі державу, з інтересами якої багато країн намагаються зважати. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Китай відхрестився від "безмежної дружби" з Росією: подробиці ISW

Путін і Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Американські експерти зазначили, що 5 квітня російський диктатор Путін провів онлайн-зустріч із врученням вірчих грамот главам 17 дипломатичних місій, у ході якої відзначив тісні відносини Росії із Сирією та співпрацю з Асоціацією держав Південно-Східної Азії.

Тоді ж російський президент зазначив, що Сирія є надійним партнером і намагався звинуватити Захід у війні РФ проти України та геополітичному протистоянні з Москвою.

Як пояснюють у звіті, таким чином Володимир Путін намагався зобразити Росію як шановану світову державу на тлі виступу посла Китаю в ЄС Фу Цуна, який назвав "риторичним прийомом" спільну заяву Москви та Пекіна про "безмежну дружбу".

Крім того, дипломат додав, що Китай не підтримує війну РФ проти України і не надає Кремлю зброї, наголошують у ISW.

"Слова Фу погоджуються з оцінкою від 21 березня про те, що Путін не зміг отримати вигоди від безмежного двостороннього партнерства, на яке сподівався під час зустрічі з главою Китаю Сі Цзіньпіном 20-22 березня", — підсумували фахівці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чого прагне Кремль, розміщуючи ядерну зброю в Білорусі – чи є реальна загроза для світу. Експерти детально проаналізували ситуацію в інтерв'ю ексклюзивному нашому виданню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини