Головна Новини Суспільство події Китай різко наростив важливі для ВПК постачання до Росії: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай різко наростив важливі для ВПК постачання до Росії: про що йдеться

Китайські компанії, які продовжують торгувати з російськими імпортерами, ризикують зазнати санкцій з боку США

6 січня 2024, 16:05 comments1537
Поділіться публікацією:

За час повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Пекін практично вдесятеро збільшив постачання до Росії важливого класу сучасних верстатів. Також китайські виробники тепер домінують у торгівлі високоточними пристроями з числовим програмним управлінням, які є життєво важливими для російської військової промисловості. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Financial Times".

Китай різко наростив важливі для ВПК постачання до Росії: про що йдеться

Китай та Росія. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що стрімке зростання постачання верстатів, які дозволяють надзвичайно точно фрезерувати метал, викликає велике занепокоєння у західних союзників України.

Автори статті посилаються на російську митну звітність, яка показує, що в липні китайські виробники відвантажили таких інструментів на суму $68 млн. порівняно з $6,5 млн. у лютому 2022 року.

Зазначається, що російський імпорт верстатів із ЄС різко скоротився через посилення санкцій. Митні декларації показують, що пристрої китайського походження становили 57% російського імпорту за вартістю у липні, тоді як до війни цей показник був на рівні 12%. Москва також продовжує імпортувати значні обсяги таких інструментів, виготовлених на Тайвані та у Південній Кореї.

За словами автора статті, Китайські компанії, які продовжують торгувати з російськими імпортерами, ризикують зазнати дій з боку США, які можуть поставити під загрозу їхню здатність торгувати на інших ринках.

Водночас, Пекін наполягає на тому, що не постачає летальну зброю до Москви і заперечує підтримку військових зусиль свого сусіда, але також відкидає застосування санкцій. Проте річний товарообіг між двома країнами досяг "історичного максимуму" – майже 200 мільярдів доларів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — газета WSJ дізналася, в чому Росія та Китай випереджають Захід: у чому загроза для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини