Головна Новини Суспільство події Кисельову та Скабєєвій повідомлено про підозру: у чому їх звинувачують
commentss НОВИНИ Всі новини

Кисельову та Скабєєвій повідомлено про підозру: у чому їх звинувачують

За вчинення злочину Кримінальним кодексом України передбачено максимальне покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна

23 березня 2022, 00:20
Поділіться публікацією:

Громадян Росії Дмитра Кисельова та Ольгу Скабєєву  повідомлено про підозру за вчинення закликів до порушення територіальної цілісності України за попередньою змовою групою осіб, що спричинило важкі наслідки. Про це інформує  Офіс генпрокурора.

Кисельову та Скабєєвій повідомлено про підозру: у чому їх звинувачують

Пропагандистка Ольга Скабеєва (фото з відкритих джерел)

Аби  виправдати в очах російської громадськості  воєнні злочини  та злочини проти людяності, керівництво РФ залучило  чимало  відомих медійників та знаних особистостей. Як стверджують слідчі, російські журналісти Дмитро Кисельов та Ольга Скабєєва у прямих ефірах телевізійних передач неодноразово виправдовували рішення керівництва Кремля та здійснювали заклики до захоплення російськими військовослужбовцями території суверенної України.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що всі справи будуть доведені до кінця.

"Коротко інформую вас про те, що у Дмитра Кісельова та Ольги Скабєєвої свіжий процесуальний статус — підозрювані. Інші подробиці очевидні, тому не забираю ваш час. Наслідки теж очевидні. Всі справи доведемо до кінця в боротьбі за мирне небо",- заявила Ірина Венедіктова.

Досудове розслідування за кримінальним провадженням за фактами організації військово-політичною  владою  Росії широкомасштабного збройного вторгнення до нашої держави  та нанесені  ракетно-бомбові удари, що призвели до втрат та поранення тисяч мирних громадян, руйнування великої кількості об’єктів цивільної інфраструктури, які не служать  військовими цілями, заподіяну значну  шкоду екології та безпеці населення  розслідується Головним слідчим управлінням Служби безпеки України.   

Слідство продовжується, звершуються необхідні слідчі дії, спрямовані на притягнення до кримінальної відповідальності всіх посадовців, які посягали на суверенітет і територіальну цілісність нашої країни, вчиняли воєнні та інші злочини в ході  російської агресії. Також їх оголошено  в міжнародний розшук та накладено арешт на активи, де б вони не були.

За вчинення цього злочину ККУ  передбачене максимальне покарання — це довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Венедіктова заговорила про обмін полоненими.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини