Головна Новини Суспільство події Кінець підтоплень ще не скоро: в Укргідроенерго зробили заяву, що насторожує
commentss НОВИНИ Всі новини

Кінець підтоплень ще не скоро: в Укргідроенерго зробили заяву, що насторожує

В "Укргідроенерго" попередили, що зона підтоплень через підрив ГЕС збільшуватиметься

9 червня 2023, 17:15 comments2645
Поділіться публікацією:

Площа підтоплень у результаті підриву окупантами Каховської ГЕС збільшуватиметься, вода почне спадати приблизно за три дні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "ЕП" розповів керівник "Укргідроенерго" Ігор Сирота.

Кінець підтоплень ще не скоро: в Укргідроенерго зробили заяву, що насторожує

Підтоплення Херсона Фото: з відкритих джерел

"Підняття висоти паводку вже, напевно, не буде, але зона підтоплення розширюватиметься, вода розливатиметься далі. Ми бачимо, що Каховське водосховище не спрацьоване до кінця, ще є великий обсяг води. Воно спрацьовуватиметься з меншим натиском і розлив розширюватиметься. Десь за чотири дні вода почне спадати", – прогнозує Ігор Сирота.

За його словами, немає жодних шансів, що Каховську станцію реально відремонтувати та знову запустити її роботу. Є тільки один шлях — доведеться будувати нову ГЕС, демонтувавши залишки старої.

Зазначимо, Україна переживає четверту добу після підриву Каховської ГЕС, знищеної російськими окупантами 6 червня. Президент України Володимир Зеленський побував 8 червня у затопленому Херсоні, а також на Миколаївщині та Дніпропетровщині, які відчувають на собі трагічні наслідки. Він наголосив, що катастрофа на Каховській ГЕС — це не природне лихо і не прояв кліматичної кризи, а рукотворне, навмисне дійство, теракт, санкціонований Путіним. Теракт, на який поки що так і немає чіткої оцінки з боку світу. Натомість є катастрофічні наслідки для української екосистеми, для сільського господарства та загалом світового ринку продовольства. На цьому фоні особливо шокує, що росіян так і не вигнали із Ради безпеки ООН, де вони продовжують продукувати свою брехню, традиційно звинувачуючи у всьому Україну та Захід. Що на даний момент можна сказати про ситуацію, реакцію на неї і можливий подальший розвиток подій? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини