Головна Новини Суспільство події Київська влада нарешті перестала косити траву: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Київська влада нарешті перестала косити траву: що сталося

Столиця відмовляється від косіння газонів через спеку

17 липня 2024, 17:40
Поділіться публікацією:

У зв'язку з аномальною спекою, яка накрила столицю, Київська міська державна адміністрація (КМДА) прийняла рішення тимчасово призупинити косіння трави на всіх балансових територіях міста. Це означає, що парки, сквери та інші зелені зони Києва на деякий час стануть ще зеленішими. 

Київська влада нарешті перестала косити траву: що сталося

Столиця відмовляється від косіння газонів через спеку

“Коментарі.Київ” повідомили, що кияни підтримали таке рішення, однак переконані, що його потрібно запроваджувати не тимчасово, а на постійній основі.

“Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату виконавчого органу Київської міськради вважає за доцільне утриматись від скошування газонів та трав’яної рослинності протягом спекотних та посушливих періодів, що забезпечить зниження температури нагрівання ґрунтової поверхні, зменшення випаровування вологи з ґрунту та запобігати послабленню рослин”, — йдеться в повідомленні КМДА

Відмова від косіння газонів у спекотний період має низку переваг:

  • Захист рослин: Скошування трави під час високих температур є стресом для рослинності, що може призвести до її пошкодження та загибелі.

  • Збереження вологи: Висока трава допомагає зберегти вологу в ґрунті, що особливо важливо в умовах спеки та посухи.

  • Зниження температури: Трав'яний покрив знижує температуру поверхні ґрунту, що сприяє створенню більш комфортного мікроклімату.

  • Турбота про працівників: Відмова від косіння у спеку також дозволяє уникнути теплових ударів у працівників комунальних служб.

Крім того, департамент звернувся до керуючих компаній прибудинкових територій з рекомендаціями утриматися від косіння газонів, хоча кінцеве рішення у цьому питанні залишається за ними. 

Читайте також на порталі “Коментарі” — Спека стає звичним явищем для України та для інших країн. Речниця Укргідрометцентру Наталія Птуха повідомила, що в майбутньому ситуація зі спекою з кожним роком може тільки погіршуватися



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини