Головна Новини Суспільство події Очікуємо новий антициклон: як зміниться погода в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Очікуємо новий антициклон: як зміниться погода в Україні

Наразі спостерігаються тенденції щодо погіршення з кожними роком ситуації зі спекою

17 липня 2024, 14:45
Поділіться публікацією:

Спека стає звичним явищем для України і для інших країн. Речниця Укргідрометцентру Наталія Птуха повідомила, що в майбутньому ситуація зі спекою з кожним роком може тільки погіршуватися

Очікуємо новий антициклон: як зміниться погода в Україні

Ситуація зі спекою з кожним роком може тільки погіршуватися

“Наприклад, такі умови прослідковувалися не тільки на території України і південно-східної Європи, але й, наприклад, і в США також, в нас були по західному узбережжю зафіксовані максимально високі значення температур, абсолютні максимуми за всю історію спостережень для певних метеостанцій. І така тенденція зберігається, і з року в рік періодів з теплою погодою, з хвилями тепла стає дедалі більше, а періодів з холодною погодою стає все менше. Така залежність є, і кліматологи всього світу про це говорять"" – зазначила Наталія Птуха.

Найближчими днями температура трохи знизиться, але спекотних днів буде багато. Наталія Птуха говорить, що не варто чекати різкого зниження температури. Після 18-19 липня новий антициклон принесе на територію України високі температури, хоча вони й не будуть такими екстремальними.

"Найближча перспектива – послаблення тієї спеки, яка є. Але одразу зазначу, що досить різкого зниження температури ми не очікуємо, трохи вона послабиться, вже не буде таких екстремальних температур. Але, все одно, після того, як 18-19 липня відбудеться перебудова, знову на нашу територію почне впливати інший антициклон, не настільки вже спекотна повітряна маса буде в його системі. Але все одно досить високі значення температури, більш притаманні кліматичним нормам для українського літа, будуть присутні. Сильних змін на найближчі 10 днів поки що не прослідковується", – зазначила Наталія Птуха.

Птуха закликає до активної співпраці на всіх рівнях для розробки стратегій адаптації та точних прогнозів, що допоможе країні бути готовою до майбутніх викликів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини