Головна Новини Суспільство події Катастрофа Іл-76 на Донбасі: суд виправдав генерала Назарова
commentss НОВИНИ Всі новини

Катастрофа Іл-76 на Донбасі: суд виправдав генерала Назарова

Судовий процес щодо загибелі 49 українських військовослужбовців під час збиття літака над Луганськом тривав з березня 2015 року

21 травня 2021, 17:34
Поділіться публікацією:

Скасувати попередні судові рішення та закрити кримінальне провадження відносно колишнього першого заступника керівника АТО Віктора Назарова у справі збитого в небі над Луганськом літака Іл-76 вирішив Касаційний кримінальний суд України. Про це повідомляє прес-служба суду.

Катастрофа Іл-76 на Донбасі: суд виправдав генерала Назарова

Катастрофа Іл-76. Фото з відкритих джерел

Попередні судові рішення скасували "у зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення".

Суд касаційної інстанції вважає, що висновки інших судів про те, що Назаров мав можливість запобігти теракту, під час якого був збитий літак Іл-76, "є неправильним".

Генерала судили за наказ відправити військовий літак до аеропорту Луганська, який був в оточенні бойовиків. За версію прокуратури та адвоката потерпілих Віталія Погосяна, Назаров знав про загрозу теракту, та все ж віддав наказ літіти. 14 червня в небі над Луганськом терористи збили Іл-76. Усі, хто був на борту, загинули. Це 40 українських віськових та 9 членів екіпажу.  

"Все, вироків по Іловайську та Дебальцеву — не буде. Назарова визнано невинуватим", — заявив після вироку Погосян.

Судовий процес над Назаровим розпочався 17 грудня 2015 року у Павлоградському суді Дніпропетровської області. На той момент Віктор Назаров був начальником штабу АТО. Свою вину він не визнавав та вимагав закрити справу. У 2017 році суд визнав його винним у недбалому ставленні до служби в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків. Вирок — сім років ув'язнення.

З вироком суду генерал-майор не погодився, подав апеляцію та продовжив службу в ЗСУ. Його позов відхили, а у серпні 2019 року він звільнився з ЗСУ та подав касаційну скаргу.

Нагадаємо, у Канаді суд визнав ракетну атаку на пасажирський літак "Міжнародних авіаліній України" в Ірані терактом. В авіакатастрофі в січні 2020 року загинули 176 осіб, з них 138 — громадяни або резиденти Канади. Серед загиблих — український екіпаж авіалайнера Boeing 737.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини