Головна Новини Суспільство події Карантин в Україні: кому дозволять піти в школу 1 вересня
commentss НОВИНИ Всі новини

Карантин в Україні: кому дозволять піти в школу 1 вересня

У Міносвіти не виключають, що деякі школи з першого вересня можуть не відкритися

23 липня 2020, 09:35 comments1541
Поділіться публікацією:

З 1-го вересня діти в Україні підуть в школу, як і було заплановано спочатку. На карантині залишаться лише ті навчальні заклади, які будуть знаходитися в епіцентрі поширення коронавірусу. Про це розповіла заступник міністра освіти Любомира Мандзій в ефірі каналу "Україна 24".

Карантин в Україні: кому дозволять піти в школу 1 вересня

Фото: pixabay.com

Остаточний формат навчання під час пандемії коронавірусу затвердили напередодні. Відповідно до нової постанови Кабміну про адаптивний карантин, Україну поділять на зони: зелені, жовті, оранжеві та червоні. Зелені — це найбільш безпечні регіони, де ризик інфікування COVID-19 мінімальний. Червоні, відповідно, — ті, де коронавірус буде поширюватися найшвидше.

"Рішення про те, до якої зони віднести конкретний регіон, буде схвалювати Державна комісія з техногенної безпеки. Якщо ваше місто або селище опиниться в оранжевій, жовтій або зеленій зоні, ви можете навіть не сумніватися — ваші діти, як і годиться, сядуть за парти 1 вересня. А ось коли його буде занесено до червоної зони, то відвідування навчальних закладів, у тому числі шкіл, буде заборонено", — пояснила Мандзій.

Але  як тільки Комісія скасує в регіоні червоний рівень, діти відразу ж зможуть повернутися на заняття.

Раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко журналістам "Українського радіо" розповів, що в тих школах, які все ж відкриються 1 вересня, будуть певні правила відвідування.

"Рекомендації до роботи шкіл в оранжевій, жовтій і зеленій зонах будуть. Ми зараз погоджуємо їх з Міністерством освіти. Треба розробити такі вимоги, які будуть реально здійсненними. Наприклад, не можна зобов'язати учнів безперервно знаходиться протягом шести уроків в масках. Нам доведеться йти на ризики, щоб забезпечити дітям доступ до освіти", — сказав Ляшко.

Раніше "Коментарі" також писали про те, коли, на думку головного санітарного лікаря, людей почнуть масово вакцинувати від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини