Головна Новини Суспільство події У МОЗ розповіли, коли можна буде вакцинуватися від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, коли можна буде вакцинуватися від коронавірусу

Відразу 7 вакцин від коронавірусу по всьому світу переходять на третю - клінічну - стадію випробувань

23 липня 2020, 08:03 comments1316
Поділіться публікацією:

Вакцина від коронавірусу у відкритому доступі може з'явитися вже наступної весни. Про це розповів головний санлікар України в ефірі "Українського радіо". За словами Віктора Ляшка, на вирішальну клінічну стадію випробувань переходять одразу 7 вакцин по всьому світу.

У МОЗ розповіли, коли можна буде вакцинуватися від коронавірусу

Фото: Getty Images/iStockphoto

Якщо вакцини, які зараз тестують у світі, не будуть викликати серйозних побічних ефектів, але при цьому забезпечать людину імунітетом від коронавірусу, їх можуть почати масово вводити пацієнтам вже раніше, аніж через рік — наступної весни.

"Розробки вакцини тривають. Вже сім препаратів переходять на третю стадію випробувань — клінічну. Як тільки у нас з'являться вакцини — а я припускаю, що це відбудеться навесні — ми зможемо боротися з коронавірусом набагато ефективніше", — каже Ляшко.

До того моменту головним інструментом боротьби з COVID-19 залишатиметься карантин.

"Ми впораємося з коронавірусом. Поки що це буде карантин і різні протиепідемічні заходи. Потім це буде або вакцина, або ж препарати для лікування", — зазначив головний санітарний лікар України.

Що стосується тестування на коронавірус, то до осені кількість пацієнтів, у яких будуть брати аналізи, в Україні має зрости вдвічі.

"Закон передбачає, що безкоштовні тести ми можемо робити певним групам. Зараз ми щодня робимо близько 14 тисяч таких тестів. Але з тим обладнанням, яке ми повинні отримати, вже у вересні показники зростуть удвічі. Головне тепер — знайти більше персоналу", — сказав чиновник.

Раніше, нагадаємо, "Коментарі" розповідали про те, чому Віктор Ляшко вирішив не боротися за крісло мера Києва на праймеріз "Слуги народу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини