Головна Новини Суспільство події Карантин не пом'якшать: які області України не готові до зняття обмежень і чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Карантин не пом'якшать: які області України не готові до зняття обмежень і чому

Шість українських областей не відповідають критеріям МОЗ, які є основними у послабленні обмежень через коронавірус

24 липня 2020, 14:31 comments1369
Поділіться публікацією:

Чиновники повідомили про те, які області України не готові до пом'якшення карантину. Про це інформує офіційний сайт МОЗ.

Карантин не пом'якшать: які області України не готові до зняття обмежень і чому

Станом на сьогодні, 24 липня, шість регіонів не відповідають критеріям, які є основними у послабленні обмежень. Так, Вінницька, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, а також Тернопільська області поки до пом'якшення карантину не готові. У МОЗ пояснюють, серед важливих критеріїв, за якими оцінювали області, — завантаженість лікарень не більше, ніж 50%, середня кількість тестів ПЛР повинно бути більш як 24 на 100 000 осіб за останній тиждень, а показник динаміки інфікування не повинен бути більше ніж 10%. Зазначимо, що, згідно з постановою Кабміну, адаптивний карантин в Україні буде діяти мінімум до 31 серпня.

Нагадаємо, 1-го вересня діти в Україні підуть в школу, як і було заплановано спочатку. На карантині залишаться лише ті навчальні заклади, які будуть перебувати в епіцентрі поширення коронавірусу. Остаточний формат навчання під час пандемії коронавірусу затвердили напередодні. Відповідно до нової постанови Кабміну про адаптивний карантин, Україну поділять на зони: зелену, жовту, помаранчеву та червону. Зелена — це найбільш безпечні регіони, де ризик інфікування COVID-19 мінімальний. Червоні, відповідно, — ті, де коронавірус буде поширюватися швидше всього.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини