Головна Новини Суспільство події Кадровий дефіцит в Україні: чому зарплати зростають, а людей не вистачає
commentss НОВИНИ Всі новини

Кадровий дефіцит в Україні: чому зарплати зростають, а людей не вистачає

Ринок праці під час війни: які професії найзатребуваніші у 2024 році

сьогодні, 14:59
Поділіться публікацією:

Через війну в Україні ринок праці зазнає серйозних змін. Велика кількість чоловіків мобілізована, а багато людей виїхали за кордон. Це створює дефіцит працівників, а роботодавці змушені підвищувати зарплати, щоб залучити потрібних спеціалістів. За даними OLX Робота, 90% компаній стикаються з труднощами під час пошуку нових співробітників.

Кадровий дефіцит в Україні: чому зарплати зростають, а людей не вистачає

Як війна змінила ринок праці в Україні

В країні відчувається нестача фахівців у різних галузях, таких як будівництво, логістика, роздрібна торгівля та виробництво. У будівельній галузі бракує робочих рук, оскільки потрібно відновлювати зруйновані війною об'єкти, а у сфері логістики нестача працівників посилилася через мобілізацію чоловіків, які переважно зайняті у цій галузі.

Водночас, попит на працівників у роздрібній торгівлі зріс через активність покупців, які продовжують витрачати гроші, попри важкі умови в країні. Ситуацію прокоментувала керівник напряму OLX Робота Марія Абдулліна.

"Ринок праці дуже змінюється, і це створює конкуренцію між роботодавцями за працівників. Особливо це помітно у виробництві, будівництві, логістиці та роздрібній торгівлі".

Наразі найбільше вакансій у таких сферах: роздрібна торгівля (27%), виробництво і робочі спеціальності (19%), а також логістика, готельно-ресторанний бізнес і будівництво. Роботодавці продовжують шукати IT-фахівців, медиків, будівельників та працівників у сфері безпеки.

Особливо складно зараз знайти працівників на робочі спеціальності та в медицину. Через загальний дефіцит кадрів компанії змушені підвищувати зарплати, щоб залучити та втримати працівників, а також пропонувати кращі умови праці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини