Головна Новини Суспільство події Кабмін прийняв рішення лишити ціни на газ для населення без змін
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін прийняв рішення лишити ціни на газ для населення без змін

Денис Шмигаль повідомив, що населенню не будуть піднімати ціну на газ

29 квітня 2022, 20:29
Поділіться публікацією:
Ціна на газ для населення лишиться без змін. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву очільника Уряду Дениса Шмигаля.
Кабінет міністрів ухвалив рішення лишити ціни на газ для населення без змін. Про це під час засідання уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
"Сьогодні приймаємо рішення про те, що ціни на газ для людей залишаються без змін. Жодного підвищення. 8 грн за куб, як і було. Також пільгова ціна буде діяти для підприємств, які виконують життєво важливі функції для забезпечення обороноздатності держави", — сказав Шмигаль.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що росія посилює газовий шантаж. Росія перекриває постачання газу до Польщі та Болгарії, які відмовилися платити за нього у рублях. Тим часом, Bloomberg пише, що 4 європейські компанії вже сплатили за постачання газу в рублях, а 10 імпортерів відкрили рахунки в Газпромбанку для подібних платежів. У свою чергу канцлер Австрії Карл Нехаммер спростував ранкову інформацію про те, що ця країна нібито погодилася на умови РФ з оплати газу в рублях. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" черговий етап енергетичної війни. Спеціаліст з держполітики у ПЕК, доктор наук з державного управління Геннадій Рябцев переконаний, що європейських споживачів поставлено перед вибором. Або вони заплющують очі на явне порушення умов контракту — і переходять на іншу форму оплати, підігруючи Москві. Або відкривають скриньку Пандори багаторічних арбітражних розглядів. Експерт зазначає, що становище європейських політиків, які не проти протистояти російському шантажу, ускладнюється тим, що контракти підживлює не держава, а суб'єкти господарювання.
  

Кабмін прийняв рішення лишити ціни на газ для населення без змін

Ціна на газ (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини