Головна Новини Суспільство події Кабмін планує продовжити карантин і знову поділити Україну на зони
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін планує продовжити карантин і знову поділити Україну на зони

Відповідний проект документа перебуває порядку денному засідання Кабінету міністрів 17 лютого

17 лютого 2021, 10:36
Поділіться публікацією:

Уряд України планує продовжити дію карантинних обмежень на території країни до 30 квітня 2021 року. Відповідний проект документа перебуває порядку денному засідання Кабінету міністрів 17 лютого, передає РБК-Україна.

Кабмін планує продовжити карантин і знову поділити Україну на зони

Кабмін планує продовжити карантин і знову поділити Україну на зони - фото з відкритих джерел

Крім продовження карантину, проект передбачає встановлення на території України в цілому або на території регіонів "зелений", "жовтий", "оранжевий" або "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусного захворювання, а також введення додаткових заходів для окремих регіонів, за результатами оцінки епідемічних показників.

У документі також зазначено, що в разі настання в будь-якому регіоні ознак "червоного" рівня небезпеки, на всій його території будуть введені обмеження, як у період з 8 до 25 січня.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів має прийняти постанову про адаптивний карантин, згідно з яким Україну по-новому поділять на карантинні зони, з присвоєнням кожній зоні свого кольору. На відміну від ділення на карантинні зони минулого року, коли в одній області різні населені пункти належали до різних зон, в цей раз зонування буде проводитися на рівні областей.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що в Україні ослабили деякі карантинні обмеження через коронавірус, але українцям поки рано розслаблятися — перемога над епідемією ще не настала. Про це пише голова комітету з питань здоров'я нації ВРУ Михайло Радуцький у своєму Telegram-каналі. Як пояснив Радуцький, стабілізація епідеміологічної ситуації в країні дійсно дає можливість зняти деякі обмеження.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини