Головна Новини Суспільство події Ізраїль відмовлятиме у видачі віз представникам ООН: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль відмовлятиме у видачі віз представникам ООН: що сталося

Ізраїль не готовий миритися з висловлюванням Гутерреша

25 жовтня 2023, 10:30 comments1836
Поділіться публікацією:

Ізраїль відмовлятиме у видачі віз представникам ООН після висловлювань генсека Антоніу Гутерреша, які можуть виправдовувати жорстокий напад бойовиків ХАМАСу на Ізраїль. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві посла Ізраїлю в ООН Гілада Ердана, яку цитує "Times of Israel".

Ізраїль відмовлятиме у видачі віз представникам ООН: що сталося

Посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан. Фото: Times of Israel

"Через його (Ред. – Гутерреша) висловлювань ми відмовимо у видачі віз представникам ООН", — прокоментував ситуацію Ердан в інтерв'ю Армейському радіо.

Дипломат зазначив, що Ізраїль вже висловився проти надання візи заступнику генерального секретаря з гуманітарних питань Мартіну Гріффітсу. Посол додав: "Пора дати їм урок".

Нагадаємо, вчора в Нью-Йорку відбулося засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Ізраїлі. У ході свого виступу генсек ООН Гутерреш видав заяву, яка багатьох здивувала. Зокрема, він заявив, що напад бойовиків ХАМАС міг би і не відбутися, якби не ізраїльська окупація, будівництво поселень, економічної блокади та руйнування будинків.

Він також звинуватив Ізраїль у порушенні норм міжнародного права під час спецоперації у відповідь на напад бойовиків ХАМАС та закликав до припинення вогню.

Реакція Ізраїлю було блискавично. У відповідь на такі слова Ердан заявив, що генсек ООН "відірваний від реальності", а його заява фактично виправдовує терор.

Читайте також на порталі "Коментарі" — 24 жовтня традиційно відзначали День Організації Об'єднаних Націй. На жаль, агресія РФ проти України та низка інших конфліктів показали, що ООН зі своєю роллю запобігання війнам або їхньому швидкому припиненню явно не справляється. Які зміни можуть (повинні) відбутися в ООН – і чи взагалі вона має майбутнє? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини