Головна Новини Суспільство події Ізраїль таки визначився зі своєю позицією щодо війни в Україні – Київ отримає захисне оснащення
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль таки визначився зі своєю позицією щодо війни в Україні – Київ отримає захисне оснащення

Ізраїль змінив свою позицію щодо допомоги Києву

22 квітня 2022, 08:20 comments1772
Поділіться публікацією:

Міністр оборони Ізраїлю у середу, 20 квітня, офіційно схвалив постачання шоломів та жилетів українським рятувальним службам на тлі російської агресії. Таким чином, Ізраїль уперше з початку війни передає Україні оборонну допомогу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Ізраїль таки визначився зі своєю позицією щодо війни в Україні – Київ отримає захисне оснащення

Прапори України та Ізраїлю. Фото: з відкритих джерел

Передувало такому рішенню Ізраїлю те, що глава Міноборони України Олексій Рєзніков провів зустріч зі своїм ізраїльським колегою Бені Ганцем. Діалог виявився дуже продуктивним та корисним для України. Ізраїль одразу ж після розмови підтвердив, що передасть Україні необхідну. Амуніцію, яка стане дуже корисною у зв'язку із війною в Україні.

Аналітики Reuters припускають, що такий публічний крок із передачею Україні захисного обладнання може свідчити про те, що Ізраїль перестав бути повністю нейтральною країною у війні Росії проти України. Раніше Ізраїль намагався дотримуватися нейтрального статусу у цьому воєнному конфлікті, пропонуючи лише послуги посередника на переговорах України та Росії. Ізраїль не хотів відкрито виступати на боці України, побоюючись.

В Ізраїлі вже уточнили, що рішення про надання захисної амуніції було ухвалено після прохання Києва. Як посередник в українсько-російській кризі Ізраїль засудив російське вторгнення, але раніше обмежувався лише гуманітарною допомогою. Країна побоювалася загострення відносин із Москвою, потужним посередником у сусідній Сирії, де Ізраїль координує удари проти іранських військ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Пентагоні повідомили, що за кількістю танків Україна вже перевершує Росію на фронті. Дуже сильно допомогли європейські союзники.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини