Головна Новини Суспільство події Ізраїль допоможе відновити імена жертв загиблих в "Бабиному Яру"
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль допоможе відновити імена жертв загиблих в "Бабиному Яру"

Повідомляється, що до кінця поточного року, планується відновити повний список померлих під час масового знищення українців і євреїв в урочищі «Бабин Яр»

5 листопада 2020, 14:20
Поділіться публікацією:

Меморіальний центр "Бабин Яр" та ізраїльський національний меморіал Катастрофи (Голокосту) і Героїзму "Яд ва-Шем" домовилися про з'єднання своїх баз даних жертв Голокосту в одну.

Ізраїль допоможе відновити імена жертв загиблих в "Бабиному Яру"

Фото: zik.ua

"Яд ва-Шем" передали українській стороні інформацію про 35 800 жертв "Бабиного Яру". Повідомляється, що до кінця поточного року, планується відновити повний список померлих під час масового знищення українців і євреїв в урочищі "Бабин Яр". Йдеться про імена третини загиблих під час Голокосту.

У свою чергу, український меморіальний центр направив до Ізраїлю банк даних з 19 тис. імен, які склали в результаті десятимісячної роботи проєкту "Імена". Стало відомо, що за цей час список мучеників поповнився на 3 500 осіб. Для цього дослідники додатково вивчили архіви, виправили помилки і дублікати зі списку. В результаті кропіткої роботи були знайдена інформація про 900 нових раніше невідомих, які стали жертвами в "Бабиному Яру".

Керівник проєкту "Імена" Меморіального центру "Бабин Яр" Анна Фурман повідомила про злиття баз даних в одну. Вона повідомила, що на території меморіалу за загальними підрахунками загинуло від 50 тис. До 100 тис. Чоловік, про яких невідомо.

"Оскільки імена жертв нацисти не фіксували — тисячі імен були забуті на довгі десятиліття та у зв'язку з подальшою радянської політикою затирання пам'яті про жертви тих страшних подій. Крок за кроком, проводячи системну дослідницьку роботу, ми відновлюємо пам'ять про всіх загиблих", — розповіла Фурман.

Також українська сторона повідомляє, що такий інформаційний обмін дозволить деталізувати родинні зв'язки, оскільки ізраїльської базі поруч з іменами вказані — батьки, діти, родичі, яких не було в вітчизняних архівах.

Так само повідомляється, що на об'єднання баз даних, швидше за все займе кілька місяців.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, про те, що археологи знайшли мумію тварини, яка змінює уявлення про цивілізацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини