Головна Новини Суспільство події "Іскандери" можуть долетіти до Берліна: у МЗС Польщі зробили заяву, що насторожує
commentss НОВИНИ Всі новини

"Іскандери" можуть долетіти до Берліна: у МЗС Польщі зробили заяву, що насторожує

Сікорський заявив, що Путін погрожував Польщі, Латвії та Фінляндії, а тому його слова слід сприймати серйозно

31 січня 2024, 10:00
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін загрожує країнам Європи серйозно. Ракети "Іскандер" можуть долетіти до Берліна. Тому західні союзники мають посилити допомогу Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі Polskie Radio зробив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

"Іскандери" можуть долетіти до Берліна: у МЗС Польщі зробили заяву, що насторожує

Радослав Сікорський. Фото: із відкритих джерел

Міністр наголосив, що партнери України мають діяти швидко, оскільки вона перебуває під тиском, а Німеччина має посилити допомогу Києву.

"Захід у двадцять разів економічно сильніший. Але РФ лідирує у виробництві боєприпасів. Ми повинні мобілізувати свої сили. Якби американці відмовилися від допомоги, ми б опинилися перед дилемою: замінити Америку і подвоїти наші зусилля або дозволити завоювати Україну", — сказав Сікорський.

Він зазначив, що російські танки вже знаходяться в Білорусі. Росія також перемістила туди ядерну зброю, а ядерну зброю під Кенігсбергом, ракети "Іскандер", можуть долетіти до Берліна.

"Ми, у Польщі, відчуваємо загрозу від фізичної присутності російських танків за 250 км від нашої столиці. Мене завжди дивує, що у Німеччині ця тема не обговорюється", – заявив глава МЗС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на те, що зараз РФ зосереджена на війні в Україні, країни Заходу вже стурбовані тим, що Москва може посягнути на безпеку інших країн Європи. Про це пише видання The Times. ЗМІ зазначає, що НАТО доведеться підготуватися до можливих ударів Росії по об'єктах по всій Європі, зокрема в Німеччині, якщо Москва почне війну проти Альянсу. Про це попереджають високопоставлені генерали.

Також видання "Коментарі" повідомляло – колишній генсек НАТО пояснив, чому Захід має тримати Україну на першому місці на порядку денному.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини