Головна Новини Суспільство події Ірина Фаріон може отримати звання Героя України: петиція набрала потрібні голоси
commentss НОВИНИ Всі новини

Ірина Фаріон може отримати звання Героя України: петиція набрала потрібні голоси

Пропозиція про присвоєння Фаріон звання Героя України посмертно здобула підтримку тисяч українців

5 вересня 2024, 12:26
Поділіться публікацією:

Петиція про присвоєння посмертно звання Героя України відомій мовознавиці та громадській діячці Ірині Фаріон набрала необхідні 25 тисяч підписів і буде розглянута урядом. Відповідна інформація з'явилася на офіційному сайті петицій до Кабінету Міністрів України.

Ірина Фаріон може отримати звання Героя України: петиція набрала потрібні голоси

Ірина Фаріон може стати Героєм України: петиція отримала підтримку. Фото AP nuotr.

Ірина Фаріон відома своєю багаторічною діяльністю у сфері захисту та популяризації української мови. У тексті петиції зазначається, що Ірина Фаріон зробила важливий внесок у захист української мови та державності, особливо в умовах постійного тиску з боку Росії. Також вказано, що вона неодноразово зазнавала переслідувань і погроз через свою активну позицію, але продовжувала свою роботу, відстоюючи права українців на рідну мову та культуру.                                              

“Неодноразово ставала обʼєктом цькування, погроз та пропаганди ворога, як це часто було в історії українських борців за ідентичність і незалежність. Однак попри це вона продовжувала ідеологічну боротьбу, на вівтар якої віддала своє життя", — йдеться у петиції”, — йдеться в тексті петиції.

Ірина Фаріон може отримати звання Героя України: петиція набрала потрібні голоси - фото 2

Згідно з процедурою, уряд має розглянути петицію протягом 10 днів. Нагадаємо, звання Героя України є найвищою державною нагородою, що присуджується за видатні заслуги перед Україною.

Раніше “Коментарі” писали, що адвокат В'ячеслава Зінченка, підозрюваного у вбивстві відомої мовознавиці Ірини Фаріон, Ігор Сулима, зробив резонансну заяву на пресконференції у Києві. Він стверджує, що слідчі навмисно ігнорують можливість того, що справжній злочинець все ще на волі. Про це повідомляє "Апостроф".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини