Головна Новини Суспільство події Іран відкинув звинувачення України щодо підтримки РФ і швидко знайшов виправдання
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран відкинув звинувачення України щодо підтримки РФ і швидко знайшов виправдання

В Ірані заявили, що звинувачення України необґрунтовані та продиктовані "впливом третіх країн"

24 вересня 2022, 15:42 comments1141
Поділіться публікацією:

Іран відкинув звинувачення України щодо продажу Росії дронів-камікадзе, які вже з'явилися на фронті. Тегеран заявив про "вплив третіх країн". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Tasnim.

Іран відкинув звинувачення України щодо підтримки РФ і швидко знайшов виправдання

Іран. Фото: Getty Images

Прес-секретар Міністерства закордонних справ Насер Канані заявив, що його країна дуже шкодує через погіршення зв'язків між Іраном та Україною.

"Це рішення ґрунтується на непідтверджених повідомленнях та викликане створенням медійного простору іноземними сторонами", — сказав дипломат.

При цьому в Ірані запевнили, що нібито їхня офіційна позиція щодо повномасштабної війни в Україні не змінилася. Іран дотримується нейтралітету у війні, розв'язаної Росією, а глава МЗС провів серію переговорів зі своїм російським колегою, щоб "допомогти у вирішенні кризи".

"Канані порадив уряду цієї країни (України, — Ред.) уникати впливу третіх країн, які прагнуть зруйнувати відносини між двома країнами", — йдеться у повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — через постачання Іраном зброї Росії (мова про безпілотників) для ведення війни українська сторона вирішила позбавити посла Ірану в Україні акредитації та суттєво скоротити кількість дипломатичного персоналу посольства у Києві. Президент України Володимир Зеленський заявив, що шокований відсутністю допомоги нам з боку Ізраїлю. Чи є ймовірність, що після таких дій Ірану – Ізраїль, який має вкрай складні відносини з цією країною, яка стала союзником Росії, почне надавати допомогу Україні? Як на ситуацію можуть вплинути ті самі США? Чи прилетить Ірану за такі дії? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини